Ciorba de fasole de post

de susu in Ciorbe, 8 Ian 2014 | 1319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fasole alba
  • 250 gr fasole rosie
  • 1 pastarnac mare
  • 1 patrunjel mare
  • 1 telina potrivita
  • 2 morcovi
  • 1 capia rosu
  • 2 cepe rosii
  • 2 foi de dafin
  • cimbru romanesc
  • frunze de telina
  • marar
  • leustean
  • zeama de corcoduse sau bors
  • bicarbonat 2 lgt
  • 1 cartof
  • 2 lgt rase zahar
  • pasta de rosii
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole de post:

Punem fasolea in apa rece de seara, a doua zi o spalam si o punem la fiert separat cea alba de cea rosie in apa fierbinte. Adaugam in fiecare oala cate 1 lgt rasa de bicarbonat, cartof si 1 lgt de zahar. Dupa vreo ora schimbam apa cu alta fiarta. Punem condimente si cand a fiert fasolea o mutam in oala de ciorba. Adaugam apa fierbinte si legumele calite : ceapa, morcovul ras fin si capia cubulete. Adaugam si radacinoasele rase prin razatoarea mare. O parte din fasole o mixam si-o adaugam inapoi in oala, mie imi place sa fie putin crema. Cand au fiert bine punem bulion, verdeata si acritura. E foarte buna atat rece cat si calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

susu 1

08.01.2014, 15:48

foarte buna si fara ciolan, asa cu mult cimbru romanesc

Rocsi 1

08.01.2014, 20:20

Sa fie o portie mare si pentru mine

MotanLaOale 1

09.01.2014, 09:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!