Ciorba de cartofi cu zeama de varza

de Panacris in Ciorbe, 1 Ian 2013 | 5105 vizualizari

 

Pentru Buni si Gusti! >:D< Un an plin de bunatati! >:D

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • cartofi rosii de Harghita 8 bucati medii,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • marar uscat/proaspat 1 lingurita,
  • zacusa sau ghiveci de legume 2 linguri,
  • zeama de varza acra 500 ml,
  • leustean,
  • patrunjel verde,
  • smantana 5 linguri,
  • faina alba de grau 1 lingura.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu zeama de varza:

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei si apa. Intre timp se curata cartofii si se taie in patratele. Cubuletele de cartofi se adauga la ceapa calita se asezoneaza de sare, boia de ardei dulce si marar plus cca. 2000 ml apa si se lasa la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit. Dupa ce s-au fiert cartofii se adauga zeama de varza, strecurata, daca are eventual floare ;), lasandu-se la fiert cca. 10 minute pana se combina gusturile. Smantana cu faina se dezleaga cu putina apa rece, se adauga in ciorba fierbinte, lasandu-se la feirt la foc mic cca. 2 minute.


Se serveste fierbinte presarata cu leustean si patrunjel tocat marunt si ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

01.01.2013, 22:30

merge de minune

cristeena20 1

02.01.2013, 18:30

Noa asta ar fi buna la cina la mine buna de tot

adry88 1

03.01.2013, 13:21

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi