Ciorbita de fasole cu afumatura

de susu in Supe/Ciorbe, 10 Mar 2010 | 6401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g afumatura: ciolan afumat sau orice afumatura
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei capia rosu daca aveti
  • 1 cepa alba
  • 1 ceapa rosie
  • albitura 1 telina 1 legatura leustean proaspat (pentru ca nu am gasit am pus patrunjel proaspat si leustean uscat)
  • Pasta de tomate sau rosii aproximativ 300 ml
  • Cimbru
  • 300 g fasole boabe alba sau pestrita
  • Frunze dafin
  • Piper
  • Bors
  • Paprika
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de fasole cu afumatura:

Se spala si se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte. Se pune fasolea la fiert in aproximativ 1.5-2 litri de apa. Se pune separat la fiert ciolanul spalat cu cateva Frunze de dafin si condimente. Legumele se curata si se toaca marunt. Se calesc pe rand ceapa, albitura, morcovii si ardeiul dupa care se adauga la fasole dupa ce aceasta a fiert pe jumatate. Se adauga la fasole din zeama de la ciolan atat cat este nevoie si se dezoseaza ciolanul adaugandu-se si el la ciorba. Daca avem ceva kaizer sau carnati afumati le calim si le adaugam la ciorba.Cand au fiert toate se adauga bulionul dizolvat in putina zeama de ciorba iar la sfarsit borsul dat intr-un clocot, condimentele si verdeata. Pastrati putina verdeata tocata pentru servit in farfurie. Eu cateodata pasez o parte din fasole si cealalta o las intreaba asa imi place mai mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Sylvia 1

11.03.2010, 12:00

Vai Susu ce bunatate , nu am mancat de ceva vreme ....vazand prezentarea ta ma gandeam ca tare mi-ar placea asa cadou de martisor Excelenta reteta , felicitari

ramo_cata 1

11.03.2010, 15:52

fasole cu ceapa rosie...o nebunie

Bunica 1

23.03.2010, 15:24

O ciorba buna romaneasca , servita in strachina si cu lingura de lenm . Oare bucatarasul a vazut-o ?! Miamiiii si ceapa rosie alaturi. Ce minunatie !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu afumatura