Supa-crema de ardei copti

de RODIMUR in Supe/Ciorbe, 24 Iun 2018 | 1002 vizualizari

 

O nouă supă-cremă, de această dată din ardei copți, din care mai am în congelator și trebuie să-i termin înainte de a conserva recolta viitoare. Dar supa se poate prepara foarte bine și din ardei grași, proaspăt copți...
Din ingredientele de mai jos am făcut o supă-cremă de 3 litri.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei copți
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 3 cepe mici
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și usturoiul
  • 2 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • nucșoară
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de ardei copti:

Se scot din timp ardeii copți de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Se păstrează lichidul pe care-l lasă, pentru a-l adăuga în supa-cremă.


Se curăță leguminoasele, se spală, se taie și se fierb în 3-4 litri de apă, până ce se înmoaie, ca să poată fi pasate cu ușurință.


Se feliază mărunt ardeii copți și se mixează, după care se pasează printr-o sită deasă.


Când leguminoasele au fiert, se lasă puțin să se răcorească, după care se pasează și ele. Leguminoasele pasate se subțiază cu supa în care au fiert și se adaugă în oala în care sunt ardeii copți, mixați și pasați. Se mai completează cu apă și se dă oala la fiert, la foc mediu.


Între timp, se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.


Se curăță și se spală și usturoiul, se mărunțește și se adaugă peste ceapă, la călit. Când atât ceapa, cât și usturoiul s-au înmuiat, se ia tigaia de pe foc și după ce se răcește, se adaugă două linguri încărcate de smântână grasă. Se condimentează cu sare, piper, cimbru și nucșoară, se subțiază cu supă și se adaugă în oală, înainte de ultimul clocot.


După un ultim clocot, se oprește focul de la aragaz, se acoperă supa cu capacul și după 10-15 minute se poate servi cu: crutoane, friganele, sau ardei iuți.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp ardeii copți din congelator, ca să se decongeleze natural.

2

Folosiți la supă lichidul pe care-l lasă ardeii copți.

3

Pasați printr-o sită deasă atât ardeii copți, cât și leguminoasele fierte.

4

Nu prăjiți ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce.

5

Subțiați cu supă, sau apă amestecul de ceapă, usturoi și smântână.

6

Cine vrea, poate presăra frunze tocate de pătrunjel.

7

Serviți supa-cremă, numai după ce "s-a odihnit" 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

26.06.2018, 20:26

Așa e, Dante și e cam mult de muncit la ea...Dar merită, pentru că are un gust aparte...!

-Licurici- 1

12.07.2018, 13:20

RODIMUR 1

12.07.2018, 13:56

Mulțumesc, Laura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa a la grec