Tort de mere cu scortisoara

de laura_n in Torturi, 17 Iun 2012 | 2713 vizualizari

 

Aseara la ora 11 m-am apucat de un tort de mere. Asta... ca sa va invit azi la o felie rece si racoritoare :))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar brut (eu nu folosesc brun, ci brut)
  • 6 lg faina
  • 2 lg pesmet
  • 500 ml smantana lichida
  • scortisoara
  • 8 mere
  • 2 cubulete de unt
  • 50 gr cioco
  • 500ml apa
  • 4 lg zahar brut (pt sirop)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu scortisoara:

Se curata merele si se taie in bucati mari. (nu aruncati cojile sau cotoarele)

Se pun intr-o forma de copt, se presara putin zahar brut si scortisoara multa si cateva cubulete de unt. Se dau la cuptor cam 15 min, timp in care pregatim blatul.

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat iar, se adauga faina si la sfarsit pesmetul si turnam peste merele rumenite usor si dam iar la cuptor pentru vreo 40 min.

Intr-o craticioara, punem vreo 4 lg zahar brut si 500 ml apa si cotoarele si cojile de mere si punem la fiert ca sa obtinem un sirop.

Batem smantana pana obtinem o frisca, adaugam putin zahar pudra si batem iar, dam la frigider pana finalizam tortul.

Dupa ce s-au racit toate, insiropam blatulcu sirop, imbracam in frisca si radem putina ciocolata deasupra; dam la rece pt cateva ore. Servim o felie generoasa ca rasplata a muncii depuse :))

TIPS-URI

1

pesmetul ii confera o textura speciala

2

scortisoara (daca o acceptati) ii confera un gust special

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

susu 1

29.06.2012, 17:42

foarte frumos prezentat, felicitari. culmea nu am facut niciodata tort de mere doar prajituri sau placinte cu mere dar tortul cu mere caramelizat sau cu mere intregi umplute cu gem nu am facut

laura_n 1

29.06.2012, 18:10

Simona, mie nu imi place tortul de mere, dar asta a fost primul din care am mancat cu placere i-am pus scortisoara si pesmet in aluat si a iesit foarte gustos

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Baileys