Tort de mere cu scortisoara

de laura_n in Torturi, 17 Iun 2012 | 1229 vizualizari

 

Aseara la ora 11 m-am apucat de un tort de mere. Asta... ca sa va invit azi la o felie rece si racoritoare :))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar brut (eu nu folosesc brun, ci brut)
  • 6 lg faina
  • 2 lg pesmet
  • 500 ml smantana lichida
  • scortisoara
  • 8 mere
  • 2 cubulete de unt
  • 50 gr cioco
  • 500ml apa
  • 4 lg zahar brut (pt sirop)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu scortisoara:

Se curata merele si se taie in bucati mari. (nu aruncati cojile sau cotoarele)


Se pun intr-o forma de copt, se presara putin zahar brut si scortisoara multa si cateva cubulete de unt. Se dau la cuptor cam 15 min, timp in care pregatim blatul.


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat iar, se adauga faina si la sfarsit pesmetul si turnam peste merele rumenite usor si dam iar la cuptor pentru vreo 40 min.


Intr-o craticioara, punem vreo 4 lg zahar brut si 500 ml apa si cotoarele si cojile de mere si punem la fiert ca sa obtinem un sirop.


Batem smantana pana obtinem o frisca, adaugam putin zahar pudra si batem iar, dam la frigider pana finalizam tortul.


Dupa ce s-au racit toate, insiropam blatulcu sirop, imbracam in frisca si radem putina ciocolata deasupra; dam la rece pt cateva ore. Servim o felie generoasa ca rasplata a muncii depuse :))

 

TIPS-URI

1

pesmetul ii confera o textura speciala

2

scortisoara (daca o acceptati) ii confera un gust special

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

susu 1

29.06.2012, 17:42

foarte frumos prezentat, felicitari. culmea nu am facut niciodata tort de mere doar prajituri sau placinte cu mere dar tortul cu mere caramelizat sau cu mere intregi umplute cu gem nu am facut

laura_n 1

29.06.2012, 18:10

Simona, mie nu imi place tortul de mere, dar asta a fost primul din care am mancat cu placere i-am pus scortisoara si pesmet in aluat si a iesit foarte gustos

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea