Tort cu ciocolata si banane

de VanessaAli in Torturi, 8 Ian 2017 | 1494 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Acesta este tortul pregatit pentru tatal meu de ziua lui de nastere si de nume (Sf. Ioan ). Ieri le-am sarbatorit pe amandoua si am avut colindatori. Toata lumea a apreciat tortul si nimeni nu a lasat vreo bucatica in farfurie.
Este prima data cand fac genul asta de crema si sunt extrem de multumita! Va recomand sa o incercati, pentru ca e delicioasa si are o consistenta mult mai buna ca si crema ganache simpla!
Spor la gatit!
 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat+otet
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao

Sirop:

  • 1 l apa
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de rom

Crema:

  • 600 g ciocolata
  • 800 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 4 banane mici si foarte coapte

Glazura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 5 linguri frisca lichida

Decor:

  • ciocolata neagra
  • alune
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si banane:

Crema:


Cu o seara inainte, pregatim compozitia pentru crema (sau cu cel putin 5 ore). Procedam astfel: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit, o punem la frigider pana cand o vom folosi.


Blat:


Din compozitia pentru blat, facem 3 blaturi (daca va pricepeti la taiat, puteti tripla cantitatile si faceti doar un blat pe care il taiati in 3). Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare, apa si zahar in felul urmator: adaugam doua linguri de zahar, urmate de o lingura de apa si tot asa pana la 8 linguri de zahar. Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri de ulei si le adaugam treptat peste albusurile batute bine, amestecand cu o lingura (intr-o singura directie).


Folosind o sita, adaugam 4 linguri de faina, praful de copt stins cu otet, apoi cacaua si din nou, faina (cele 4 linguri ramase) pana se omogenizeaza bine si nu sunt cocoloase.


Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 20-30 de minute ( verificand cu o scobitoare ).


La sirop:


Punem zaharul intr-o craticioara, la foc mic, pana cand se caramelizeaza. Nu folositi lingura pentru a amesteca, ci doar miscati cratita. Turnati un sfert de apa peste si lasati sa fiarba pana se topeste zaharul. Turnati si restul de apa si mai lasati sa dea in clocot.


Opriti focul si lasati la racit. Dupa, puneti esenta de rom.


Scoateti crema de la frigider si bateti-o cu un intaritor de frisca si cu bananele mixate dinainte.


Asamblare


Impartim crema in 3 parti, 2 pentru umplut si una mai mica pentru exterior.




Asezam un blat pe un suport si il insiropam bine. Cu o lingura, punem peste el o parte din crema mai multa. Acoperim cu urmatorul blat, il insiropam si pe acesta si punem restul de crema.


Acoperim cu ultimul blat si il insiropam si pe acesta. Acoperim tortul cu crema lasata pentru exterior.


Glazura:


Punem ciocolata la baie de aburi si turnam frisca dupa ce s-a topit. Amestecam bine si lasam la racit pana cand e suficient de solida pentru a o turna, apoi glazuram tortul, lasand sa cada decorativ si pe margini.


Decor:


Cat inca glazura nu s-a intarit pe tort, razuim ciocolata neagra.


Maruntim cu un cutit, un pumn de alune si la punem pe margine, prin aruncare.


Tortul este gata! Acum, mai trebuie sa stea putin la rece si apoi e pregatit de savurare.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

VanessaAli 1

11.01.2017, 20:21

Multumesc!

ancutsa 1

17.01.2017, 22:42

Delicios tortul! La multi ani!

oanapl 1

25.01.2017, 17:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata