Tort cu ciocolata si banane

de VanessaAli in Torturi, 8 Ian 2017 | 545 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!


Acesta este tortul pregatit pentru tatal meu de ziua lui de nastere si de nume (Sf. Ioan ). Ieri le-am sarbatorit pe amandoua si am avut colindatori. Toata lumea a apreciat tortul si nimeni nu a lasat vreo bucatica in farfurie.


Este prima data cand fac genul asta de crema si sunt extrem de multumita! Va recomand sa o incercati, pentru ca e delicioasa si are o consistenta mult mai buna ca si crema ganache simpla!


Spor la gatit!


 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat+otet
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao

Sirop:

  • 1 l apa
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de rom

Crema:

  • 600 g ciocolata
  • 800 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 4 banane mici si foarte coapte

Glazura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 5 linguri frisca lichida

Decor:

  • ciocolata neagra
  • alune
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si banane:

Crema:

Cu o seara inainte, pregatim compozitia pentru crema (sau cu cel putin 5 ore). Procedam astfel: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit, o punem la frigider pana cand o vom folosi.

Blat:

Din compozitia pentru blat, facem 3 blaturi (daca va pricepeti la taiat, puteti tripla cantitatile si faceti doar un blat pe care il taiati in 3). Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare, apa si zahar in felul urmator: adaugam doua linguri de zahar, urmate de o lingura de apa si tot asa pana la 8 linguri de zahar. Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri de ulei si le adaugam treptat peste albusurile batute bine, amestecand cu o lingura (intr-o singura directie). 

Folosind o sita, adaugam 4 linguri de faina, praful de copt stins cu otet, apoi cacaua si din nou, faina (cele 4 linguri ramase) pana se omogenizeaza bine si nu sunt cocoloase.

Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 20-30 de minute ( verificand cu o scobitoare ).

La sirop:

Punem zaharul intr-o craticioara, la foc mic, pana cand se caramelizeaza. Nu folositi lingura pentru a amesteca, ci doar miscati cratita. Turnati un sfert de apa peste si lasati sa fiarba pana se topeste zaharul. Turnati si restul de apa si mai lasati sa dea in clocot.

Opriti focul si lasati la racit. Dupa, puneti esenta de rom.

Scoateti crema de la frigider si bateti-o cu un intaritor de frisca si cu bananele mixate dinainte.

Asamblare

Impartim crema in 3 parti, 2 pentru umplut si una mai mica pentru exterior.


Asezam un blat pe un suport si il insiropam bine. Cu o lingura, punem peste el o parte din crema mai multa. Acoperim cu urmatorul blat, il insiropam si pe acesta si punem restul de crema.

Acoperim cu ultimul blat si il insiropam si pe acesta. Acoperim tortul cu crema lasata pentru exterior.

Glazura:

Punem ciocolata la baie de aburi si turnam frisca dupa ce s-a topit. Amestecam bine si lasam la racit pana cand e suficient de solida pentru a o turna, apoi glazuram tortul, lasand sa cada decorativ si pe margini.

Decor:

Cat inca glazura nu s-a intarit pe tort, razuim ciocolata neagra. 

Maruntim cu un cutit, un pumn de alune si la punem pe margine, prin aruncare.

 Tortul este gata! Acum, mai trebuie sa stea putin la rece si apoi e pregatit de savurare.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata si banane-0
Tort cu ciocolata si banane-1
Tort cu ciocolata si banane-2
Tort cu ciocolata si banane-3

COMENTARII (17)

miki_a

miki_a 1

10.01.2017, 21:48

Frumos! La mulți ani!

VanessaAli

VanessaAli 1

11.01.2017, 20:21

Multumesc!

ancutsa

ancutsa 1

17.01.2017, 22:42

Delicios tortul! La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!