Tort Nesquik

de miremirc in Torturi, 14 Feb 2012 | 36029 vizualizari

 

by Palachinka

 

INGREDIENTE

  • 3x Foi (ingredientele de mai jos sint pentru o singura foaie) :
  • 2 albusuri
  • 2 lg zahar
  • 1+1/2 lg nuci macinate
  • 1/2 lg faina
  • un varf cutit sare  
  • Crema ciocolata :
  • 100 g ciocolata neagra
  • 40 g unt 
  • Crema Nesquik :
  • 6 galbenusuri
  • 3+1/2 lg zahar
  • 3+1/2 lg faina
  • 340 ml lapte
  • 70 g Nesquik
  • 85 g unt moale
  • 85 g zahar
  • Crema smantana :
  • 370 ml smantana pentru frisca (La Dorna, Hulala, Meggle etc)
  • 2 lg zahar pudra
  • Decor :
  • pudra Nesquik sau bilute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

Foi : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu nucile macinate . Omogenizam si intindem in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 10 minute


Mai coacem inca 2 foi. La final trebuie sa avem 3 foi.


Crema de ciocolata: ciocolata rupta bucatele , impreuna cu untul se topesc pe foc mic sau pe baie de aburi, apoi se imparte in 3 si se ung cele 3 foi.


Crema Nesquik : batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam faina si laptele treptat, apoi punem pe foc mic sau baie de aburi pana se ingroasa crema. Dam de pe foc si adaugam praful Nesquik. Lasam sa se raceasca.


Untul moale il batem cu cele 85 g zahar, apoi in el adaugam treptat, crema de nesquik racita. Crema nesquik o impartim in 3 si o intindem peste crema de ciocolata.


Crema de smantana : batem smantana pentru frisca cu cele 2 lg de zahar pudra pana se intareste, o impartim si pe ea in 3 si o intindem peste crema nesquik. Deasupra presaram bilute mici de cacao, dar fiecare poate decora tortul dupa bunul sau plac.


Excelent tort ! Super cremos . Trebuie sa-l incercati !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

marianascarlat 1

06.08.2013, 11:26

babi5 1

06.08.2013, 18:50

Andreea_Roz 1

15.08.2013, 17:46

In seara asta il fac si eu .. abia astept sa mananc )
Arata intr-un mare fel ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit-Kadir