Tarta cu visine

de T I M E A in Torturi, 1 Iun 2012 | 2344 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200-220 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece

Pentru umplutura

  • 400 gr visine congelate
  • 3-4 linguri zahar
  • 3-4 lingurite amidon alimentar (eu am folosit Gustin de la dr. Oetker )
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Pregatim o coca din ingredientele de mai sus: intr-un bol amestecam untul cu sarea, zaharul si oul batut, adaugam apoi treptat faina si cele 2 linguri de apa. Amestecam ingredientele pana se incorporeaza cam 150 gr din faina, apoi pe o plansa presarata cu faina turnam compozitia noastra si cu mana framantam pana incorporam si restul de faina. Invelim apoi in folie alimentara si dam la frigider timp de minim o ora.


In timp ce tinem aluatul la frigider putem pregati umplutura.


Dupa ce visinele s-au decongelat nu aruncam apa lasata prin decongelare. Scoatem samburii din fructe apoi fructele in sucul lasat, impreuna cu zaharul le punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute.


Adaugam apoi amidonul si mai lasam pe foc pana se ingroasa usor.


Dupa ce a trecut o ora scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2


Prima foaie o intindem si o asezam in tava tapetata cu margarina si faina. Turnam apoi umplutura de visine.


Intindem si a doua foaie din care decupam inimioare si le asezam de jur imprejur peste visine. Puteti face orice alte forme doriti.


Dam la cuptorul incins la 175-180 grade timp de 30 minute. Inimioarele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.


Dupa ce s-a racit, pudram zona in care se afla inimioarele si servim cu drag pe cei dragi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

T I M E A 1

02.06.2012, 00:02

Lorra 1

02.06.2012, 09:39

Delicioasa

T I M E A 1

02.06.2012, 22:01

laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine