Tort de pepene galben

de Sabina in Torturi, 11 Aug 2009 | 4757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pepene (aproximativ 1,5 kg)
  • 5 linguri zeama de lamaie
  • 75 grame zahar
  • 2 pliculete gelatina
  • 500 grame frisca
  • 1 blat de tort (3 oua, 2 linguri ulei, cocos verde, 3 linguri zahar, sare si faina cat cuprinde)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pepene galben:

 


Coacem blatul si il lasam sa se raceasca. Taiem pepenele in bucati mici, adaugam zeama de lamaie,zaharul, un praf de sare si mixam la robot.

Pregatim gelatina: lasam 10 minute sa se inmoaie, o incalzim la foc si apoi turnam usor peste pepene, amestecand incet. Dam compozitia astefl obtinuta la frigider.

Batem frisca. Dupa ce compozitia de pepene a inceput sa se inchege adaugam frisca.

Acum montam tortul: folosim un inel special de tort, in mijlocul acestuia punem blatul peste care turnam compozitia de pepene amestecata cu frisca. Dam la frigider pentru 3-4 ore. Decoram cu nuca de cocos verde.

Este racoritor si recomandat pentru zilele calduroase de vara.

Reteta am preluat-o de pe blogul Laurei Sava. (Multumesc, Laura!)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

elena1988 1

05.03.2011, 11:18

adry88 1

20.05.2011, 12:02

ce bunatate

VERONICA2607 1

19.03.2012, 07:57

superb tort!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar 64