La multi ani,MAMA!

de Lavinia in Torturi, 2 Oct 2013 | 14209 vizualizari

 

Am vrut un tort deosebit dar m-am agitat prea mult si nu a iesit asa cum as fi vrut eu(la aspect ma refer) desi toti invitatii au fost foarte incantati atat de gust cat si de aspect!By Laura Adamache cu mici modificari :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua mari (5 mai mici)
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 15 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • Sirop:
  • 120 ml apa
  • 60 g zahar
  • 30 ml Amaretto
  • Mousse de zmeura:
  • 300 g zmeura
  • 120 g zahar
  • 60 g miere
  • 10 g gelatina(1 plic)
  • 350 ml frisca lichida
  • Mousse de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 10 g gelatina(1 plic)
  • 400 ml frisca lichida
  • Glazura/Jeleu de ciocolata:
  • 175 ml apa
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g cacao neagra
  • 10 g gelatina(1 plic)
  • 225 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani,MAMA!:

Blat:


Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga-le lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu elimina aerul din albusuri. Tapeteaza o tava (26 cm ) unt si faina(hartie de copt) si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute(testul scobitorii). Lasa blatul la racit si taie-l in 2.(aveti nevoie de 1 singura foaie)


Mousse de zmeura:


Pune pe foc zmeura cu zaharul pana se topeste complet zaharul(2-3 minute). Pune zmeura intr-un blender si paseaza pana devine un piure fin apoi strecoara bine printr-o sita pentru a elimina complet semintele. Adauga mierea si pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece pentru 10 minute. Adauga gelatina peste piureul fierbinte si amesteca bine pana se topeste complet. Mixeaza frisca tare apoi adauga piureul de zmeura racit in 1-2 transe si omogenizeaza bine.


Tapeteaza o forma cu inel detasabil(20 cm am avut eu) cu folie. Pune crema de zmeura,acopera bine cu folie si baga la congelator pentru 1 ora si jumatate.


Pentru crema de vanilie amesteca galbenusurile cu laptele si zaharul si pune-le pe foc mic/baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa putin. Hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece pentru 10 minute apoi adauga peste galbenusuri si amesteca bine pana se topeste complet. Mixeaza frisca bine apoi adauga crema de galbenus racita si esenta de vanilie.


Pune o foaie de pandispan pe platoul pe care vei servi tortul si insiropeaz-o in prealabil.(Fierbe apa cu zaharul 2-3 minute apoi adauga lichiorul si lasa-l la racit). Unge foaia cu 1 lingura mare de crema de vanilie. Scoate cu grija mousseul de zmeura si rastoarna-l in mijlocul foii de pandispan. Monteaza in jurul blatului un cerc detasabil de 26 cm diametru. Pune de jur imprejurul mousseului de zmeura mousse de frisca apoi acopera-l complet. Acopera tortul cu folie si baga-l la congelator pentru 2 ore.


Intre timp prepara glazura de ciocolata. Amesteca apa cu zaharul ,frisca si cacaua si pune-le pe foc pana se topeste bine zaharul. Trece amestecul printr-o sita pentru a elimina eventualele cocoloase de cacao. Hidrateaza gelatina in 2-3 linguri de apa rece apoi adauga peste glazura de ciocolata si amesteca bine pana ce este perfect topita. Lasa glazura la racit la temperatura camerei apoi bag-o la frigider pentru 30 de minute pana devine mai densa si putem lucra cu usurinta .


Scoate tortul de la rece si pune-l pe un gratar. Toarna glazura pe intreaga suprafata a tortului si pe margini apoi indeparteaza excesul si lasa tortul la rece pentru minim 4-5 ore sau peste noapte. Decoreaza tortul dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani,MAMA!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Lavinia 1

03.10.2013, 09:14

Multumesc mult

mamaieelena 1

03.10.2013, 09:59

La multi ani mamei tale si multa sanatate tortul e super

Lavinia 1

03.10.2013, 14:12

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe de padure si caramel