Ciorbita de pui

de susu in Ciorbe, 8 Feb 2011 | 5070 vizualizari

 

Eu sunt o mare ciorbareasa asa ca manac orice, oricat si la orice ora mi se ofera, chiar si supitele normale sau crema

 

INGREDIENTE

  • un pui mic (spate, aripi, tacamuri si eventual o pulpa)
  • 1 cepe alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura ceapa verde optional
  • 1 telina mica
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras verde (eu am pus gogosar)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 morcov
  • 1 legatura leustean proaspat
  • 1 legatura patrunjel optional
  • Frunze de telina
  • Cativa cartofi sau fidea
  • Pentru acrit bors sau zarzare
  • Pasta de tomate sau rosii pasate  
  • Pentru servit :  
  • Smantana
  • Ardei iute
  • Ceapa rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de pui:

Curatam, spalam si taiem legumele cubulete, morcovul si albitura date prin razatoare. La mine nu lipsesc in ciorba ardeiul rosu si morcovul dat prin razatoarea mica, astfel culoarea ciorbei este mult mai frumoasa. Se spala puiul si se transeaza. Daca nu aveti suficienta carne mai adaugati si din pulpe. Calim ceapa in putin ulei incalzit dupa care adaugam morcovul si apoi ardeii. Separat punem la fiert puiul cu apa sis are. Se spumeaza oro de cate ori este cazul dupa care adaugam legumele calite. Cine doreste o ciorba mai sanatoasa, pentru regim, sa adauge legumele necalite. Punem restul de legume si cartoful taiat cubulete. Spre sfarsitul fierberii adaugam bors dat intr-un clocot cu o ceapa si putin cimbru si bulionul. Eu folosesc adesea zeama de corcoduse de la congelator. Este foarte acra si contine multa vitamina c. Potrivim de sare si adaugam verdeata tocata iar apoi acoperim. Servim cu leustean proaspat tocat, smantana si ardei iute. Cine doreste poate adauga si niste zdrente de oua.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

lia maria 1

09.02.2011, 13:30

tare buna

marcela1979 1

10.02.2011, 10:32

ce buna e si mie imi place asa mai acrisoara

babi5 1

05.09.2013, 08:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dragavei (2)