Ciorba de legume

de Rocsi in Ciorbe, 8 Apr 2015 | 4211 vizualizari

 

In aceste zile, destul de reci, si de post, ciorbitele de legume merg de minune, eu asa zic. Voi nu credeti la fel? Aromate cu patrunjel, leustean sau alte verdeturi, aceastea sunt o mare bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 legatura loboda
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 150 gr rosii decojite
  • 2 linguri sos de legume
  • 5 crengute leustean
  • sare
  • piper
  • 400-500 ml bors
  • 3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa, pastarnacul le curatam, le tocam marunt, ardeiul rosu il facem cubulete mici. Indepartam cozile la patrunjel, leusteam si le tocam. Rosiile le maruntim, iar loboda o tocam, dar nu foarte marunt. Intr-o oala punem cam 4-5 litri de apa si o transferam pe foc.


Cand da in clocot, dam drumul la cartofi, morcov, ceapa, ardei, pastarnac si dovlecel. Lasam sa fiarba la foc potrivit, cam 15-20 minute, apoi adaugam rosiile, patrunjelul si loboda.


Fierbem in continuare ciorba si cand legumele sunt bine patrunse, turnam borsul fierbinte, uleiul si sosul de legume. Condimentam cu sare si piper dupa gust.


Dupa ce a dat cateva clocote, tragem oala de pe aragaz, presaram leusteanul tocat, acoperim cu un capac pentru 10-15 minute ca sa ia ciorba din aroma leusteanului.


Se serveste calda, simpla sau cu un ardel iute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Corinuta 1

13.04.2015, 11:45

Superb arata ciorbica ta!

Rocsi 1

13.04.2015, 19:43

Multumesc Corina

MOKUSKA 1

14.04.2015, 10:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Miel cu rosii si spanac
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon