Bors de miel

de susu in Ciorbe, 22 Iul 2011 | 3369 vizualizari

 

Stiu ca borsul de miel se face cu smantana dar mie una imi plac ciorbele cu bulion si mai putin mancarurile cu sos alb asa ca eu cam toate ciorbitele le fac cu rosii.

 

INGREDIENTE

  • Carne de miel: gat, coada, bucati de carne cu os, muschii spatelui
  • 2-3 morcovi
  • 2 albituri
  • 1 telina mica
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura leustean
  • ½ kg bors
  • 3 l apa
  • Tarhon
  • Pasta de tomate
  • Sare
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Se spala carnea, se pune cu apa rece si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 20 de minute timp in care se spumeaza. Se toaca ceapa marunt si se caleste partea alba, se adauga apoi morcovul dat prin razatoarea mica si dupa ce s-au calit se pun impreuna cu celelalte legume tocate in ciorba . Dupa 10 minute se adauga si ceapa verde. Cand legumele si carnea sunt fierte se aduga pasta de tomate dizolvata in zeama de ciorba si se mai lasa 10-15 min la fiert. Se pune borsul dat in clocot separat si se amesteca galbenusurile cu smantana. Se adauga treptat din zeama peste smantana ca sa ajunga la aceeasi temperatura si sa nu se taie. Se opreste focul, se pune smantana in oala, leustean si tarhon dupa care se acopera.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 42 %
239.99 lei
139.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ionela2682 1

22.07.2011, 19:36

divainbucatarie 1

24.07.2011, 11:38

mamaieelena 1

24.07.2011, 13:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

ieri la 23:32

Friptura de muschiulet de porc impletit

ieri la 23:25

Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

ieri la 21:18

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu taitei de casa