Ciorba de burta

de Dana Cristea - pusikmea in Ciorbe, 28 Noi 2011 | 4629 vizualizari

 

Ador aceasta ciorba, insa este pentru prima oara cand o pregatesc, deoarece sotului meu nu-i place, iar daca eu aveam pofta o papam si la restaurant :d cel mai usor mod :))) Mi-am luat inima in dinti si am preparat-o si adaptat-o dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata burta de porc am avut eu
  • 1 bucata carne de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • ardei rosu
  • leustean
  • sare
  • otet
  • 2 galbenusuri
  • 1 cutie smantana - 400 g
  • 1 capatana usturoi pentru mujdei
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata cu sare grunjoasa pana se albeste, iar la sfarsit se clateste cu otet. Se pune la fiert impreuna cu carnea taiata cubulete, luam spuma care se formeaza, apoi scoatem burta si o taiem fasii, dupa care punem fasiile din nou peste zeama, adaugam apoi ceapa intreaga si ardeiul taiat cubulete sau feliute subtiri si lasam sa fiarba impreuna.


Cand ciorba este aproape gata, dam morcovul pe razatoarea mica, il calim in 2 linguri de ulei, dupa care il adaugam in ciorba si mai lasam putin pe foc. Adaugam mujdeiul facut din capatana de usturoi putina sare si o lingura de apa. Amestecam galbenusurile cu smantana, peste care vom pune un polonic de ciorba pentru a se incalzii si amestecam bine. Turnam amestecul de smantana in ciorba, amestecand pentru a nu se branzi. Potrivim dupa gust cu sare si otet. La sfarsit asezonam cu leustean.


Se serveste fiebinte cu ardei iute si cu smantana cine mai doreste in plus.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Cris2711 1

29.11.2011, 12:37

gaby_gabytza 1

30.11.2011, 14:07

place

liviutza 1

30.12.2011, 16:46

mmm ciorba mea preferata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta