Ciorba a la Pavaloiu

de Constelatialeu in Ciorbe, 25 Dec 2021 | 5571 vizualizari

 

Ma bantuie ciorba asta de doua saptamani, dar am zis ca o fac acum de Craciun. Dan Pavaloiu are o emisiune foarte frumoasa si interesanta "' Natura si Aventura'', toate bune si frumoase pana acum doua saptamani cand l-am vazut si gatind. Mi-a picat rau de tot pe aceasta ciorba asa ca am botezat-o ''ciorba a la Pavaloiu", e combinatie de piftie, ciorba de burta si radauteana, cate putin din fiecare, dar sa las vorba si sa scriu reteta, ca pofta mi-am facut-o.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc crud, sa fie cu soriciul parlit
  • 4 picioare de porc crude si parlite sau adidasi cu le ziceam pe vremea impuscatului
  • cca 8 catei de usturoi mai mari
  • boabe de piper mozaic
  • sare grunjoasa
  • 3 morcovi mai mari
  • 1 lingura de boia dulce
  • 300 g smantana groasa si grasa
  • 3 galbenusuri
  • otet
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la Pavaloiu:

Picioarele de porc si ciolanul le-am parlit cu arzatorul , apoi le-am spalat bine si le-am bagat la congelator.Vineri, cu o zi inainte de Craciun, le-am pus la fiert cu cateii de usturoi, piperul si sarea, au fiert pana a picat carnea de pe oase. Am scos carnea din zeama, am ales oasele, carnea am maruntit-o. Am strecurat zeama si a doua zi de Craciun am definitivat ciorba. Am pus zeama peste carne, am mai adaugat apa si am lasat sa se incalzeasca , zeama se inchegase ca o piftie. Am curatat morcovii si i-am dat pe razatoarea mica, i-am pus in tigaia wok cu putin ulei si am calit cca 5-6 min, la final am adaugat lingura de boia si am mai calit 2-3 min. Am transferat morcovul calit in oala cu ciorba care clocotea, am lasat sa fiarba cca 10, am stins focul si am lasat sa se linisteasca ciorba cca 10 min. Separat am amestecat galbenusurile cu smantana si 3 linguri de otet ( nu am acrit-o foarte rau, fiecare isi pune otet in farfurie dupa gust ) apoi am turnat cateva polonice de ciorba si am amestecat repede cu telul apoi am dres ciorba. Sincer a meritat asteptarea un deliciu de ciorba. Sa aveti pofta, ca noi am avut

TIPS-URI

1

Am folosit o oala de 10 l

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la Pavaloiu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

27.12.2021, 20:01

Cred ca a iesit o bunatate de ciorba si ati savurat-o pe toata!

mirela0911 1

01.01.2022, 12:11

Sigur a fost gustoasa si apreciata de toata lumea!

miki_a 1

06.01.2022, 10:19

De când ai postat-o, mă bântuie și pe mine ! Mulțumesc pentru rețetă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta