Ciorba radauteana

de oanapl in Ciorbe, 22 Sep 2020 | 2812 vizualizari

 

Am vazut pe pagina Mihaelei rețeta aceasta și mi-am amintit că n-am mai pregătit-o de foarte mulți ani. O pup pe Mihaela și îi mulțumesc de idee.
Cu siguranță ați gustat măcar o dată într-un restaurant și știți cât de bună e ciorbița. Dacă nu, neapărat trebuie să o încercați și voi!

 

INGREDIENTE

  • 750 g piept de pui
  • 5 căței de usturoi
  • 2 foi dafin
  • 3 morcovi mici
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 felie țelină
  • 1 pahar smântână grasă
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 2 linguri oțet
  • sare
  • 1 linguriță boabe piper
  • pătrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin.
Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii.
Când legumele sunt pătrunse, se scot din zeamă cu o paletă cu găuri.
Se scot și foile de dafin.
Dacă doriți se poate strecura zeama.
Rețetele consacrate recomandă să se adauge înapoi doar morcovul tăiat mărunt. Eu am tăiat cubulețe mărunte, morcovii și țelina și ardeiul, pentru consistență și le-am pus înapoi în oală.
Usturoiul se pisează și se pune în zeamă.
Smântâna se amestecă bine cu cele 2 gălbenușuri de ou. Peste amestecul cu smântână se adaugă câte un polonic de zeamă. Se adaugă 10 polonice cu zeamă amestecând mereu, apoi se toarnă amestecul peste zeama din oală ( în acest moment focul se reduce la minimum) și se amestecă. Se acrește cu oțet după gust.
Se sărează dacă mai este necesar.
La servire se adaugă pătrunjel verde tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

oanapl 1

29.09.2020, 09:52

Rocsi și noi preferăm borșurile acre, dar ne place mult și ciorba asta.

Ailirpa78 1

25.03.2021, 21:18

Sunt sigura ca a iesit delicioasa

oanapl 1

26.03.2021, 09:55

Așa este! Mulțumesc!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana cu pui