Ciorba de fasole cu costita

de Kori in Ciorbe, 3 Oct 2011 | 6134 vizualizari

 

Romanii si fasolea sunt prieteni vechi, iar familia mea nu face exceptie de la aceasta:)). Si ciorba asta este una din preferate. Este un fel de gulyas de fasole boabe si e o reteta des intalnita pe la noi. Eu am vrut sa o fac cu ciolan afumat dar nu am gasit asa ca am luat costite afumate si carnati picanti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe 
  • 3 morcovi nu foarte mari
  • 3 radacini de patrunjel mai mici
  • 1 radacina pastarnac
  • 3, 4 cepe mici, mici
  • 300 gr costite afumate
  • 200 gr carnati afumati picanti (dupa gust)
  • 1/2 l bulion
  • 3 cuburi de concentrat de vita (knorr sau magi)
  • piper
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • o legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita:

Am spalat fasolea bine si am pus-o la inmuiat aprox 3 ore (sau cu o seara inainte). Am fiert-o 5 minute si am aruncat apa. Apoi am pus fasolea, cepele curatate intregi, radacinile taiate bucati mari, costita taiata bucati pe langa os, carnatii taiati bucati mari in oala cu apa sa treaca peste toate ingredientele cu o palma si un pic.

Dupa ce a inceput sa clocoteasca am adaugat cubuletele de concentrat de vita, sarea dupa gust, piperul si cateva fruze de dafin. Am lasat sa fiarba la foc mic vreo 30-40 de minute, si apoi am adaugat bulionul (daca a scazut apa prea tare, se mai poate adauga apa sa fie de consistenta unei ciorbe)  si se mai lasa 10 minute sa fiarba. Se gusta si daca sunt gata fasolea si radacinile, se pune cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt, se mai lasa 1 minut pe foc si gata.

Daca vreti se poate scoate ceapa intreaga la sfarsit, noua ne place, asa ca o las acolo:)

Se serveste cu smantana si ceapa rosie sau ardei iute si bineinteles cu paine proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sidy 1

04.10.2011, 07:33

Hmmmmm...cat e de bunaaaaa

MIUTA 1

04.10.2011, 12:51

jolygina 1

05.10.2011, 09:33

da da sunt de acor ca-i foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vara