Ciorba de fasole cu costita

de Kori in Ciorbe, 3 Oct 2011 | 3952 vizualizari

 

Romanii si fasolea sunt prieteni vechi, iar familia mea nu face exceptie de la aceasta:)). Si ciorba asta este una din preferate. Este un fel de gulyas de fasole boabe si e o reteta des intalnita pe la noi. Eu am vrut sa o fac cu ciolan afumat dar nu am gasit asa ca am luat costite afumate si carnati picanti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe 
  • 3 morcovi nu foarte mari
  • 3 radacini de patrunjel mai mici
  • 1 radacina pastarnac
  • 3, 4 cepe mici, mici
  • 300 gr costite afumate
  • 200 gr carnati afumati picanti (dupa gust)
  • 1/2 l bulion
  • 3 cuburi de concentrat de vita (knorr sau magi)
  • piper
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • o legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita:

Am spalat fasolea bine si am pus-o la inmuiat aprox 3 ore (sau cu o seara inainte). Am fiert-o 5 minute si am aruncat apa. Apoi am pus fasolea, cepele curatate intregi, radacinile taiate bucati mari, costita taiata bucati pe langa os, carnatii taiati bucati mari in oala cu apa sa treaca peste toate ingredientele cu o palma si un pic.


Dupa ce a inceput sa clocoteasca am adaugat cubuletele de concentrat de vita, sarea dupa gust, piperul si cateva fruze de dafin. Am lasat sa fiarba la foc mic vreo 30-40 de minute, si apoi am adaugat bulionul (daca a scazut apa prea tare, se mai poate adauga apa sa fie de consistenta unei ciorbe) si se mai lasa 10 minute sa fiarba. Se gusta si daca sunt gata fasolea si radacinile, se pune cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt, se mai lasa 1 minut pe foc si gata.


Daca vreti se poate scoate ceapa intreaga la sfarsit, noua ne place, asa ca o las acolo:)


Se serveste cu smantana si ceapa rosie sau ardei iute si bineinteles cu paine proaspata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Sidy 1

04.10.2011, 07:33

Hmmmmm...cat e de bunaaaaa

MIUTA 1

04.10.2011, 12:51

jolygina 1

05.10.2011, 09:33

da da sunt de acor ca-i foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu carne de porc