Ciorba de peste

de susu in Ciorbe, 8 Feb 2011 | 13736 vizualizari

 

Cea mai buna ciorba de peste este aceea facuta din multe feluri de peste, atat capete cat si carne zdravana si daca se poate apa "curata" din Dunare. Mi-aduc aminte de o colega care-mi zicea ca nici platita n-ar merge in Dunare s-o manance tantarii si sa serveasca ciorba cu apa unde........sunt numai mizerii.

 

INGREDIENTE

  • Peste (capete si bucati de carne)
  • Radacinoase, albitura si telina
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura ceapa verde optional
  • 2 ardei capia rosii
  • Cateva tomate
  • 1 cartof
  • 1 mana de orez
  • Leustean verde proaspat       
  • Bors pentru acrit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Tocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. Eu am dat albitura prin razatoare. Am calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand. Am lasat sa fiarba pe jumatate apoi am adaugat pestele taiat bucati si capetele bine curatate (atentie la osul amar, urechile trebuiesc scoase). Pestele nu trebuie lasat sa fiarba mult caci se alege praful de el. Cu cat folositi mai multe tipuri de peste cu atat va iesi ciorba de peste mai gustoasa. Spre sfarsitul fierberii se adauga in ciorba de peste orazul si rosiile pasate sau taiate cubulete.

Acrim ciorba de peste cu borsul dat intr-un clocot cu putina verdeata si o ceapa. Potrivim de sare si adaugam verdeata. Eu am pus si niste leustean uscat. Mai puteti adauga niste pasta de tomate concentrate.

TIPS-URI

1

ciorba de peste se serveste atat calda cat si rece alaturi de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:37

buna rau

LUK 1

08.02.2011, 23:01

Ai dreptate..chiar azi am citit o reteta de a lui radu a.roman si zicea acelasi lucru..borsul e bun daca e facut din mai multe feluri de peste..

DIANA B 1

09.02.2011, 10:40

cate ciorbe ai gatiiiiiiiiiiiiiiiiiit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de peşte din caras, plătică şi păstrăv în stil pescăresc