Ciorba de peste

de susu in Ciorbe, 8 Feb 2011 | 6217 vizualizari

 

Cea mai buna ciorba de peste este aceea facuta din multe feluri de peste, atat capete cat si carne zdravana si daca se poate apa "curata" din Dunare. Mi-aduc aminte de o colega care-mi zicea ca nici platita n-ar merge in Dunare s-o manance tantarii si sa serveasca ciorba cu apa unde........sunt numai mizerii.

 

INGREDIENTE

  • Peste (capete si bucati de carne)
  • Radacinoase, albitura si telina
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura ceapa verde optional
  • 2 ardei capia rosii
  • Cateva tomate
  • 1 cartof
  • 1 mana de orez
  • Leustean verde proaspat       
  • Bors pentru acrit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Tocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. Eu am dat albitura prin razatoare. Am calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand. Am lasat sa fiarba pe jumatate apoi am adaugat pestele taiat bucati si capetele bine curatate (atentie la osul amar, urechile trebuiesc scoase). Pestele nu trebuie lasat sa fiarba mult caci se alege praful de el. Cu cat folositi mai multe tipuri de peste cu atat va iesi ciorba de peste mai gustoasa. Spre sfarsitul fierberii se adauga in ciorba de peste orazul si rosiile pasate sau taiate cubulete.


Acrim ciorba de peste cu borsul dat intr-un clocot cu putina verdeata si o ceapa. Potrivim de sare si adaugam verdeata. Eu am pus si niste leustean uscat. Mai puteti adauga niste pasta de tomate concentrate.

 

TIPS-URI

1

ciorba de peste se serveste atat calda cat si rece alaturi de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:37

buna rau

LUK 1

08.02.2011, 23:01

Ai dreptate..chiar azi am citit o reteta de a lui radu a.roman si zicea acelasi lucru..borsul e bun daca e facut din mai multe feluri de peste..

DIANA B 1

09.02.2011, 10:40

cate ciorbe ai gatiiiiiiiiiiiiiiiiiit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de caras