Ciorba de cartofi cu afumatura si peste

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 25 Noi 2018 | 4167 vizualizari

 

 Am preparat o gustoasa ciorba de peste cu cartofi. Ca sa-i dau gust usor de afumat am folosit pastrama afumata de macrou.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg somn si crap, capete, cozi, oase
  • 150 gr pastama afumata de macrou [ cu mirodenii ]
  • 3 linguri ulei
  • 3 morcovi tineri
  • 3 tije telina apio
  • 3 cepe verzi
  • 3 cartofi mari
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 foaie dafin
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita harissa -pasta de ardei iute si usturoi
  • 4 linguri otet
  • sare
  • lamaie -la servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura si peste:

  1. Pestele bine spalat se pune la fiert in apa cu sare, otet si foaia de dafin.
  2. Lasati sa fiarba 10 minute de cand da in clocot [ un clocot ].
  3. Scurgeti zeama de pe peste. Cu aceasta zeama veti continua sa preparati ciorba.
  4. Cat pestele este cald alegeti carnea de pe oase. Aceasta carne alba, aleasa se adauga in ciorba la sfarsitul prepararii.
  5. Astfel se poate servi o ciorba gustoasa fara frica oaselor.
  6. Curatati si spalati legumele.
  7. Taiati rondele /bucati, ceapa verde si telina. Sotati-le usor in ulei.
  8. Adaugati peste ele zeama fierbinte, strecurata in care a fiert pestele.
  9. Imediat puneti si morcovii taiati cubulete.
  10. Pentru ca morcovii tineri se vor patrunde foarte repede se pot adauga si cartofii taiati cuburi.
  11. Pentru a inviora culoarea ciorbei am mai pus si ardei kapia taiat patratele .
  12. Spre sfarsitul fierberii se pune in zeama carnea de peste aleasa de pe oase si bucatele de pastrama de macrou afumat+ usturoiul tocat.
  13. Gustul picant a venit din partea ardeiului iute si a pastei Harissa.
  14. Gustati si sarati acriti daca este nevoie.
  15. La masa puneti alaturi felii de lamaie si ardei iute.
  16.                      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Semintele si condimentele de pe pastrama s-au evidentiat aromand ciorba. Am identificat seminte de anis. Data viitoare voi adauga in ciorba de peste asemenea seminte.

2

Harissa este unul din suvenirurile tunisiene din partea fiului meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura si peste" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de caras