Ciorbita cu afumatura

de susu in Ciorbe, 25 Dec 2010 | 2156 vizualizari

 

Aceasta ciorbita era preferata mea in copilarie si bunica mi-o facea mereu. Iarna o mancam fierbinte cu smantana, ceapa si ardei iute.

 

INGREDIENTE

  • Oase de vita cu putina carnita
  • Ceva afumatura, eu am pus coasta si slanina
  • 1 ceapa zdravana (daca aveti puteti pune si alba si rosie)
  • 1 telina mica
  • 1 albitura
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • bors sau otet
  • Cateva rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita cu afumatura:

Cartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Morcovul prin cea mica si albitura prin razatoarea mare. Rosiile se paseaza si calim apoi pe rand legumele, mai intai ceapa, morcovul, ardeiul si albitura. Separat se punea carnea la fiert cu putina sare si se spumeaza. Adaugam zarzavatul calit si putin leustean. Spre sfarsit punem cartofii si apoi rosiile. Acrim ciorba cu ce avem si punem restul de leustean. Eu acresc aceasta ciorba mai mult cu otet decat cu bors, imi place mai mult in combinatie cu afumatura. Servim cu ardei iute si ceapa sau usturoi. Pentru o culoare deosebita a ciorbitei caliti morcovul ras, mic si folositi ardei gras rosu. Dupa ce ati inchis focul puneti leustean si patrunjel tocat si acoperiti cu capac. Serviti ciorba cu verdeata proaspat tocata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

tanyapatap 1

26.12.2010, 00:36

Dana_Retetegg 1

26.12.2010, 23:17

Mmm, ce bunatate

zaharia_mihaela2005 1

26.12.2010, 23:46

si noua ne place tare mult ciorbita cu afumatura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita din oase de vita cu legume