Supa de dovleac

de susu in Supe, 19 Feb 2011 | 2309 vizualizari

 

Am avut atatia bostani pe balcon ca am facut nenumarate bucate din ei, am muncit in prostie numai sa-i pregatesc, sa-i tai si apoi sa-i coc sau sa-i bag rasi la congelator. Rezultatul merita, mie una imi place bostanul ori de care o fi

Este o supa gustoasa, poate nu de la prima incercare insa dupa a doua portie déjà incepe sa va placa. Secretul este patrunjelul si crutoanele care-I dau un gust deosebit. Daca nu aveti vin puteti inlocui cantitatea cu supa de pui.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac copt
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi
  • 500 ml supa de pui
  • 1 telina mica
  • 1 lingurita ulei de masline  
  • Smantana optional
  • 1 lingura de unt
  • 125 ml vin alb
  • Sare
  • Piper
  • Crutoane
  • Patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac:

Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoare iar telina cum doriti. Se caleste ceapa in ulei, se adauga la calit si morcovul si se stinge cu vinul. Dupa ceva vreme se adauga supa si dovleacul pasat. Cel copt este mai gustos decat cel fiert asa ca eu asa il folosesc. Cand au fiert legumele se paseaza, se potriveste de sare si se mai pune nitel pe foc.


Cand e gata punem putin unt si patrunjel verde. Pentru crutoane se taie o franzela mai veche in felii si apoi in cubulete, se incinge o tigaie si se pune ulei de masline si unt. Umplem tigaia cu paine si le prajim frumos. Daca folositi atat unt cat si ulei de masline crutoanele vor iesi mai gustoase. Procedam la fel si cu celelalte cuburi de paine. Se serveste cu patrunjel si crutoane. Cine doreste poate folosi si smantana.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

susu 1

19.02.2011, 17:29

Izulika oala este de la socrela

cismaru_nicoleta 1

20.02.2011, 00:17

interesnta combinatia... as gusta sa vad cum e..
dar poza este absolut SUBLIMA...NU MAI AM CUVINTE DE LAUDA

susu 1

20.02.2011, 18:54

Multumesc Nicoleta, nici nu ma asteptam sa-mi placa atata de mult, eu am facut-o fara vin ca nu am avut insa folosesc adesea vinul la mancaruri si tocanite in special. Eu am mancat toata oala, ceillati nici n-au gustat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete impanate-reteta reinterpretata

de abetina 3

ieri la 22:25

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

de katty 6

ieri la 15:32

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii si crutoane