Supa crema de dovleac cu creson

de cristeena20 in Supe, 12 Oct 2012 | 1917 vizualizari

 

Desi eu sunt adepta ciorbelor si supelor traditionale romanesti, am invatat sa fac supe-crema si mi-au placut...Mereu combin altfel legumele si descopar alte delicatese:) Va recomand aceasta supa , deosebit de gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata dovleac rosu (bostan sau ludaie cum i se zice in Ardeal)
  • 2 cartofi medii
  • 1 praz
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu sau verde
  • 1/2 cub de supa Knor (de pui sau legume)
  • sare, piper, ulei de masline
  • o legatura creson
  • crutoane de paine (facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu creson:

Legumele se tau bucati potrivite (prazul rondele, cartofii in cuburi, dovleacul la fel, cuburi mai mari, morcovii rondele, ardeii bucati potrivite) Alegem crezonul si il spalam.


Intr-o oala punem ulei de masline si adaugam prazul- lasam putin sa se caleasca (doar sa se inmoaie ), se adauga restul legumelor (adaugam doar o parte din creson) , lasam 5 minute sa se inmoaie putin si sa se formeze o aroma , apoi turnam apa clocotita. Apa trebuie doar sa acopere legumele, sa nu fie prea multa. Se adauga ça nevoie dupa pasare. Punem sare si lasam sa fiarba pana legumele sunt bine fierte. Mixam supa pana devine crema, apoi punem din nou la foc, adaugand cresonul ramas si piper . Lasam sa fiarba pana frunzele de creson sunt inmuiate (dar sa ramana intregi).


La final mai picuram putin ulei de masline. Se serveste cu crutoane de paine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu creson" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

12.10.2012, 20:00

place place

lilik 1

12.10.2012, 20:00

grozava aceasta supica

Lau 1

12.10.2012, 20:07

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac cu Blenderul Oster