Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana

de mihaelar63 in Supe, 18 Feb 2015 | 3595 vizualizari

 

Cu gandul la dieta sanatoasa ,sertarul de jos este plin de tot felul de seminte , fulgi si cerale . Le-am gasit o intrebuintare,, utila '' adaugandu-le la supe/ ciorbe :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza de Bruxelles [ congelata ]
  • 1 os de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija telina verde
  • 1 bucata praz [ 10 cm ]
  • 2 linguri ulei
  • 3 l apa
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita rasa boabe piper negru
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 5 lnguri de mei
  • 2 linguri otet mere- optional
  • 200 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana:

Spalati bine osul cu apa rece si il puneti la fiert in 3 litrii de apa sarata .

Curatati si spalati legumele .

Morcovul rondele ,ceapa , telina si prazul tocate marunt se calesc usor in ulei .

Deasupra se aduga osul si zeama in care a fiert , foile de dafin si boabele de piper .Se lasa sa fiarba 15 minute .

Adugati verzisoarele taiate in jumatati [ sau sferturi], meiul si maghiranul uscat . Mai fierbeti impreuna 10 minute .

Gustati si dregeti gustul cu smantana si  sare daca este nevoie .

Eu am simtit nevoia ca supa sa fie mai acrisoara si am pus putin otet de mere .

TIPS-URI

1

Meiul este suficient sa fie fiert 10 minute .

2

In 500 gr veti avea aproximativ 25 bucati de verzisoare .

3

Aceasta supa face parte din categoria celor care sunt mai bune a doua zi [ exemplu: ciorba de burta ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

18.02.2015, 23:00

Da-te aproape Merisor

mihaelar63 1

18.02.2015, 23:01

Cleme am grija si de tine

mihaelar63 1

18.02.2015, 23:01

Dia , deviza casei ,, Nicio zi fara ciorba '' )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de broccoli cu cascaval