Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana

de mihaelar63 in Supe, 18 Feb 2015 | 1003 vizualizari

 

Cu gandul la dieta sanatoasa ,sertarul de jos este plin de tot felul de seminte , fulgi si cerale . Le-am gasit o intrebuintare,, utila '' adaugandu-le la supe/ ciorbe :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza de Bruxelles [ congelata ]
  • 1 os de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija telina verde
  • 1 bucata praz [ 10 cm ]
  • 2 linguri ulei
  • 3 l apa
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita rasa boabe piper negru
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 5 lnguri de mei
  • 2 linguri otet mere- optional
  • 200 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana:

Spalati bine osul cu apa rece si il puneti la fiert in 3 litrii de apa sarata .


Curatati si spalati legumele .


Morcovul rondele ,ceapa , telina si prazul tocate marunt se calesc usor in ulei .


Deasupra se aduga osul si zeama in care a fiert , foile de dafin si boabele de piper .Se lasa sa fiarba 15 minute .


Adugati verzisoarele taiate in jumatati [ sau sferturi], meiul si maghiranul uscat . Mai fierbeti impreuna 10 minute .


Gustati si dregeti gustul cu smantana si sare daca este nevoie .


Eu am simtit nevoia ca supa sa fie mai acrisoara si am pus putin otet de mere .

 

TIPS-URI

1

Meiul este suficient sa fie fiert 10 minute .

2

In 500 gr veti avea aproximativ 25 bucati de verzisoare .

3

Aceasta supa face parte din categoria celor care sunt mai bune a doua zi [ exemplu: ciorba de burta ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

18.02.2015, 23:00

Da-te aproape Merisor

mihaelar63 1

18.02.2015, 23:01

Cleme am grija si de tine

mihaelar63 1

18.02.2015, 23:01

Dia , deviza casei ,, Nicio zi fara ciorba '' )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pere si branza

de oanapl 5

ieri la 23:14

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:25

Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

de RuxyRux 9

ieri la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac