Supa de urzici

de alilianaa in Supe, 8 Apr 2013 | 5786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • urzici ( un castron, dupa ce au fost opartite, cam o punga-crude)
  • o ceasca mai mica cu orez
  • un morcov
  • 2 cepe
  • ardei de la congelator (pret de un ardei)
  • sare, piper, boia dulce de ardei, dupa gust
  • patrunjel verde
  • 30 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de urzici:

Urzicile se curata de toate impuritatile si se oparesc in apa clocotita cam 2-3 minute. Se strecoara, se dau sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Cat timp se scurg, se curata zarzavaturile, se spala, se toaca marunt.


Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Cat timp fierbe, ne ocupam de urzicute. Adica le scurgem bine de apa (daca e nevoie le stoarcem si cu mana) si le tocam marunt. Intre timp, punem legumele in apa si orezul si cand acestea clocotesc (sunt fierte cam pe jumatate) adaugam si urzicile. Le lasam sa fiarba impreuna, potrivim de sare, piper, boia. Punem in picatura uleiul crud. Mai lasam sa fiarba. Cand sunt gata, focul este oprit si punem patrunjel verde.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

am pregatit cam 4 litri de supa

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ionela2682 1

09.04.2013, 16:53

Chiar ca trebuie incercata ..

alilianaa 1

09.04.2013, 19:05

multumesc

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 22:29

buna supa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac