Ciorba de loboda

de susu in Supe/Ciorbe, 31 Mai 2010 | 2199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  7-8 legaturi de loboda rosie, proaspata
  • 1 legatura de stevie obtional
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 cartofi
  • 1 telina mica (radacina si cateva frunze)
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa uscata obtional
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 dovlecel
  • 1 l bors
  • 4 galbenusuri 2 oua
  • Delikat
  • Putin ulei pentru calit
  • Smantana din belsug (250-400)    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:





Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea mare. Ceapa si usturoiul se toaca cu tot cu frunze apoi se calesc in ulei. Adaugam morcovii si albitura si mai calim putin. Se toarna peste ele apa,de preferat clocotita pentru a nu stopa fierberea. Se adauga cartofii taiati ( eu am folosit o forma speciala) si dupa ce au fiert pe jumatate se pun dovleceii cubulete, loboda si stevia taiate fasii potrivite. Se da in clocot borsul cu o ceapa si cateva fire de leustean si se toarna in ciorba. Bat putin cele 2 oua si le azvarl in oala imediat ce am luat-o de pe foc. Separat mixez bine galbenusurile cu vreo 200 ml smantana pe care le-am scos de la frigider cu ceva timp inainte. Dupa ce s-a mai racit ciorba adaugam treptat cate putina zeama la smantana si omogenizam. Dupa ce le-am adus la aceeasi temperatura turnam amestecul in ciorba. . Eu pun ½ din cantitatea de verdeata in timpul prepararii si restul cand inchid focul. Se drege de sare si apoi e tocmai buna de servit rece de la frigider presarata cu verdeata proaspata si restul de smantana.







Pofta buna !



 

TIPS-URI

1

Sfat : Pentru un gust si o culoare deosebita folositi cat mai multe legaturi de loboda rosie si smantana mai grasa.Dat fiind faptul ca ciorba se serveste rece, pentru a nu fi gretoasa, legumele se calesc in putin ulei. Adaugati in farfurie o mana de leustean proaspat tocat si veti servi toata vara aceasta ciorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

vero_closca 1

19.06.2010, 15:41

Msclaudish 1

04.04.2012, 20:10

foarte buna! complimente

babi5 1

17.12.2014, 11:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu carne de vita