Ciorba de ied cu loboda si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Mai 2015 | 1011 vizualizari

 

Buna mai este ciorba aceasta cu verdeturi de primavara. Am loboda de gradina verde ca smaraldul si rosie ca rubinul. Imi place loboda cu gustul ei delicat -acrisor mai mult decat macrisul.

 

INGREDIENTE

  • oase si cap de ied
  • 100 ml otet
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 castron mare de loboda verde si rosie, salata verde
  • 1 cana de smantana
  • patrunjel verde
  • usturoi verde
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu loboda si smantana:


  1. Oasele si capul de ied curatat se pun la fiert in apa cu otet . Dupa ce da un clocot aceasta se arunca .

  2. Legumele [ ceapa , morcovii , ardeiul ] se curata, se spala si se taie grosier. Se maruntesc cu ajutorul blenderului de mana in vasul special. Folositi functia ,,Pulse'' astfel puteti controla gradul de maruntire.

  3. Puneti la fiert oasele si capul de ied in 2 l apa. Adugati si legumele. Sarati.

  4. Carnea va fierbe repede fiind iedul tanar. Legumele maruntite - idem.

  5. La sfarsit adugati verdeturile spalate, patrunjelul si usturoiul verde taiat marunt.

  6. Dregeti gustul cu sare, piper si zeama de lamaie.

  7. Serviti ciorba calda cu smanatana si bucati de carne curatate de pe oase.

  8. Creierul este foarte apreciat si este impartit in mod egal in farfurii.

 

TIPS-URI

1

La servire insotiti ciorba de ridichi taiate, ceapa cerde si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu loboda si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

12.05.2015, 18:19

Anca daca-ti place hai la Turda la picnic

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:13

Foarte buna!

diaconta 1

15.05.2015, 09:03

Nu ma dau in vand dar ciorbita ta arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton