Ciorba de ied cu loboda si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Mai 2015 | 3369 vizualizari

 

Buna mai este ciorba aceasta cu verdeturi de primavara. Am loboda de gradina verde ca smaraldul si rosie ca rubinul. Imi place loboda cu gustul ei delicat -acrisor mai mult decat macrisul.

 

INGREDIENTE

  • oase si cap de ied
  • 100 ml otet
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 castron mare de loboda verde si rosie, salata verde
  • 1 cana de smantana
  • patrunjel verde
  • usturoi verde
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu loboda si smantana:

  1. Oasele si capul de ied curatat se pun la fiert in apa cu otet . Dupa ce da un clocot aceasta se arunca .
  2. Legumele [ ceapa , morcovii , ardeiul ] se curata, se spala si se taie grosier. Se maruntesc cu ajutorul blenderului de mana in vasul special. Folositi functia ,,Pulse'' astfel puteti controla gradul de maruntire.
  3. Puneti la fiert oasele si capul de ied in 2 l apa. Adugati si legumele. Sarati.
  4. Carnea va fierbe repede fiind iedul tanar. Legumele maruntite - idem.
  5. La sfarsit adugati verdeturile spalate, patrunjelul si usturoiul verde  taiat marunt.
  6. Dregeti gustul cu sare, piper si zeama de lamaie.
  7. Serviti ciorba calda cu smanatana si bucati de carne curatate de pe oase.
  8. Creierul este foarte apreciat si este impartit in mod egal in farfurii.

TIPS-URI

1

La servire insotiti ciorba de ridichi taiate, ceapa cerde si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu loboda si smantana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de tarhon