Supa crema de conopida

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 23 Ian 2020 | 1787 vizualizari

 

O supa gustoasa de sezon cu conopida.
 

 

INGREDIENTE

  • 900 gr de conopida
  • 45 gr de unt
  • 1/2 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1,51 l de apa fiarta +1 cub Knorr de pasare
  • 2 linguri bune de smantana
  • 3 portii de branza topita
  • 75 gr de sunca afumata
  • 1 lingura
  • patrunjel
  • sare , piper
  • cimbru, dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Conopida se curată și se desface in buchetele potrivite. 

Punem la calit in unt ceapa si usturoiul.

Adaugam conopida si varsam apa fiarta in care am dizolvat cubul de pui.

Puneti cimbru si dafin, sarati un pic.

Acoperim si fierbem la foc potrivit timp de 40 de minute.

Intre timp prajim sunca taiata bucatele intr-o tigaie cu o lingura de ulei.

Strecurati conopida, indepartati cimbrul si dafinul.

Mixati legumele cu branza topita (puteti pastra un pic de conopida pentru decorul final).

Puneti la-ncalzit legumele mixate , adaugati smantana si zeama strecurata treptat pana obtineti consistenta dorita.

Verificati de sare.

Crema este gata, serviti-o fierbine si decorati cu sunca si conopida pastrata.

Presarati piper si verdeata tocata sau uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa cu galuste imperiale