Ciorba de gaina cu taitei de casa

de Dana Cristea - pusikmea in Supe/Ciorbe, 3 Mai 2010 | 8537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt taitei:
  • doua oua,
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare.
  • pt ciorba:
  • Tacam de ciorba de la o gaina (spate, aripi, gat,maruntaie),
  • un morcov,
  • o ceapa mare,
  • un pastarnac,
  • o bucata mica telina,
  • un ardei gras,
  • 250 ml suc de rosii,
  • o radacina mica patrunjel,
  • sare,
  • 1 l bors de casa,
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu taitei de casa:

Ouale impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.


Apoi se intinde o foaie subtire, se presara faina deasupra, se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.


Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi.


Se portioneaza bucatile de carne,se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare, in oala de ciorb,cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera,adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora (daca gaina este de casa), pana se inmoaie usor carnea de pasare,apoi se adauga si zarzavatul, ceapa se taie marunt, morcovul, pastarnacul si radacinele se curata de coaja ,se spala si apoi se taie in cubulete mici,ardeiul se taie fasii apoi se taie fideluta.


Se lasa sa fiarba bine inca 30 de minute ,la foc mic apoi se adauga sucul de rosii,se potriveste de sare ,se adauga si borsul si la fel se potriveste dupa gustul fiecaruia(daca este prea acra, se mai adauga apa) si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.


Taiteii se aduga in ciorba tocmai la sfarsit,cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte.


Se mai lasa sa dea in cateva clocote apoi se opreste focul si se presara deasupra leustean tocat marunt

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Dana Cristea - pusikmea 1

03.05.2010, 14:30

ms nadina

marcela1979 1

03.05.2010, 23:47

pusik daca o sa am drum la vara prin buzau la tine vin sa stii

Dana Cristea - pusikmea 1

04.05.2010, 07:46

te astept cu mare drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Bors de peste