Ciorbita de sir

de epurasha2bb in Supe/Ciorbe, 11 Aug 2010 | 3329 vizualizari

 

una din preferatele noastre,o facem din sira spinarii porcului proaspat taiat dar se poate face si cu sir afumat mai tarziu.E delicioasa!

 

INGREDIENTE

  •  6 bucati potrivita de sira spinarii de la porc,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 graunte de ustroi,
  • 2 linguri pasta de rosii sau bulion,
  • 1/2 rosie proaspata,
  • 1 morcov,
  • 1 bucata de radacina de telina,
  • 1 bucata de radacina de pastarnac,
  • 1 lingura otet,
  • 1 lingura de vin,
  •  sare mare,
  •  patrunjel verde 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de sir:

Fierbem intr-o oala mare de cam 2 litri bucatile de carne in apa cu putina sare, luam spuma , apoi adaugam rondelute mici de morcov,bucatele de telina si pastarnac si mai lasam sa fiarba.Intr-o tigaita calim usor ceapa taiata patratele si adaugam apoi un amestec facut din o lingura de vin , 2 linguri pasta de tomate, putina supa de la carne.Apoi amestecam bine si la sfarsit mai punem si rosia proaspata taiata cubulete.Nu lasam mult, doar atat cat sa se inmoiae putin si sa ia gust de calit.


Se presara putin sare si se adauga in oala cu carne.Aruncam acolo si grauntele de usturoi.Apoi lasam sa fiarba bine de tot pana ce carnea se desprinde un pic de pe os.Atunci adaugam si o lingura de otet, potrivim de sare si la final de tot, dupa ce mai sta putin otetul in oala la fiert adaugam si patrunjelul proaspat.Oprim focul.Servim cu ardei iute sau capere in otet din vin sau simplu cu patrunjel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de sir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Corinuta 1

12.08.2010, 12:40

Nush cum e dar arata tare bine!

madi_marin 1

12.08.2010, 12:56

oooo....cum de am lipsit eu de la asa bunatate.....

Sidy 1

13.08.2010, 07:31

mai ai ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba aita