trifadalia

4

Bucataras
grozav

Oradea

Bucataras din 13.04.2016

RETETE206
PRIETENI51
Articole

Ornamentica oualor incondeiate in bihor

In Cu de toate, la: 9 Apr 2019

Legat de practica religioasa al sarbatorilor de primavara, acest obicei si arta populara este un fenomen stravechi pe teritoriul tarii noastre. Tehnici si elemente ornamentale deosebite s-au pastrat in vestul tarii, in Bihor, mai conservatoare dovedindu-se satele de pe Crisul Negru. Pentru...

Stiati ca ...

In Cu de toate, la: 24 Feb 2019

Numele de vaccin vine din latinescul " vaccina" ce inseamna variora taurina, o forma mai blanda de varila pe care o faceau bovine,e. Prima formula de vaccin a fost cea impotriva varicelei ( varsatul de vant), realizata in anul 1796, iar dupa al doilea razboi mondial se foloseau deja cel putin...

Trucuri iscusite pentru retete perfecte

In Cu de toate, la: 20 Noi 2018

Mai mult albus:  Ca sa obtii o cantitate mai mare de albus de ou adauga o lingura de apa atunci cand le bati Taierea aluaturilor calde: Atunci cand doresti sa tai din chec sau cozonacul cald umezeste lama cutitului cu putina apa calduta iar apoi te apuci sa tai.in acest mod ceea ce vei...

Stiati ca

In Condimente, la: 23 Mai 2018

Cimbrul isi are originea  pe malul Marii Mediteraneene?Creste pe dealurile aride ale Mediteranei. Are funzele mici, verzi - cenusiisi margini curbate in interior. Din mai până în august apar conuri de flori mici, albe sau rozalii. Gustul cald şi înţepător şi aroma...

Despre alimentatie si meniuri, importanta substantelor nutritve in organism

In Cu de toate, la: 13 Mai 2018

Pentru o buna intretinere a organismului este necesar sa se cunoasca importanta fiecarei substante ce se gaseste in produsele alimentare - proteine, grasimi, saruri minerale , zaharuri si vitamine.  Proteinele formeaza si regenereaza tesuturile din organism. Ele mai sunt numite si...

Inaltarea Domnului

In Cu de toate, la: 9 Mai 2018

Anul acesta 2018 aceasta sarbatoare cade joi 17 mai. Aceasta sarbatoare se mai numeste " Ispas" si se sarbatoreste la 40 de zile de la Pasti si 10 inainte de Rusalii, in a sasea saptamana dupa Inviere. Ea se mai numeste in popor si " Pastele Cailor" deoarece atunci cand Maica Domnului se pregatea...

STOP CADERII PARULUI

In Tehnici, la: 23 Mar 2018

Sucul de ceapa pentru cresterea parului - Se rade o ceapa mare pe razatoare, se strecoara iar sucul se aplica pe scalp, lasandu-l sa actioneze 30 de minute, se spala parul clatindu-se de mai multe ori pentru a iesi mirosul . Tratamentul se face de 2-3 ori pe saptamana iar primele efecte apar...

Traditia si ouale incondeiate

In Tehnici, la: 16 Mar 2018

Icondeierea oualor reprezinta un obicei stravechi in traditia romaneasca. Ouale incondeiate sunt o marturie a datinilor, credintelor si obiceiurilor pascale, reprezentand un element de cultura spirituala specific romaneasca. Este de neconceput ca ouăle roşii să nu se găsească pe masa de...

gingivita

In Tehnici, la: 1 Mar 2018

Apare atunci cand placa bacteriana ce se formeaza in mod constant pe dinti, nu este indepartata corespunzator, ca urmare a unui periaj incorect. Se recunoaste prin inflamarea gingiei care la atingere incepe sa sangereze. Ea poate fi tinuta sub control prin realizarea unui periaj corect si prin...

pregatirea legumelor inainte de intrebuintare

In Legume, la: 21 Feb 2018

Spanacul  se folosesc de la aceasta leguma doar frunzele.Metoda cea mai buna este spalarea spanacului in 2-3 ape inainte de a rupe frunzele. Frunzele se rup fara codite numai dupa ce sunt spalate bine,se agita bine in apa apoi se scot din apa, nu se scurge apa de pe el, in acest caz frunzele...

Afisate 1 - 10 din 14 articole    

Postari recente

publicat la 06.01.2020

Desert prajitura Tosca

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro