trifadalia

4

Bucataras
grozav

Oradea

Bucataras din 13.04.2016

RETETE159
PRIETENI55
Retete

Desert cheesekake fara coacere, cu dulceata de zmeura

In Dulciuri la 18 Noi 2020

Biscuitii se sfarma iar peste ei se adauga untul topit amestecandu-se pana cand biscuitii absorb tot untul topit. Punem biscuitii intr-o forma de tort cu pereti detasabili tasandu-i foarte bine astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat. Blatul il dam la rece pana la...

Supa de salata verde

In Supe la 18 Noi 2020

Se spala si se alege salata, dupa care se rupe marunta. Se opareste salata. Se strecoara si se lasa apa rece peste salata sa nu isi piarda din culoarea ei verde. In alta oala se rad cateii de usturoi, se adauga peste ulei, oala se pune pe foc pentru cateva secunde, se adauga faina sa si se...

Desert prajitura Creme Ole

In Prajituri la 22 Oct 2020

Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, fiecare in alt castron. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat cu mixerul pana cand spuma se intareste ca la bezea. Se adauga apoi zaharul si se continua mixarea albusurilor. Peste ele se adauga apoi galbenusurile mixand mai departe. Se...

Cartofi cu coaste de porc aromate la cuptor

In Porc la 11 Oct 2020

 Se spala si se portioneaza costitele de porc individual. Intr-un castron se pun costitele, iar intr-un bol se amesteca: jumatate de capatana de usturoi care se rade pe razatoarea mica impreuna cu sarea si piperul, uleiul de floarea soarelui, chimionul, oregano si cimbrul uscat. Cu...

Desert cremsnit fals

In Prajituri la 8 Sep 2020

 Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita, faina si zaharul vaniliat. Amestecati aceste ingrediente. Separat se bat albusurile cu praful de sare pana cand spuma se intareste, iar ridicand castronul cu susul in jos spuma devine tare si nu curge. Se...

Desert negresa

In Dulciuri la 8 Iul 2020

Se topeste jumatate din ciocolata (100 gr) in cuptorul cu microunde. Se adauga si untul taiat bucatele amestecand pana la omogenizarea si topirea lui. Se adauga si zaharul . Se pun si ouale unul cate unul amestecand continuu, apoi se adauga cacaua impreuna cu faina si un praf de sare.  Se...

Butoiase umplute cu carne

In Mancaruri cu carne la 8 Iul 2020

Carnea se toaca pe masina de tocat carne . Paine se stoarce de lichid si se da si ea prin masina de tocat carnea. Ceapa se da si ea prin masina de tocat carne .  Se rade usturoiul , se adauga mustarul, coriandru sarea, piperul si oul si se amesteca bine pana se omogenizeaza toate...

Supa de fasole uscata

In Supe la 19 Mai 2020

Fasolea impreuna cu ciolanul proaspat de porc se pun la fiert in apa rece cu sare. Ceapa se taie si se pune si ea la fiert impreuna cu carnea si fasolea, alaturi de foile de dafin. Cand sunt pe jumatate fierte se adauga zarzavaturile taiate julien si cu pasta de ardei rosu. Cand ciolanul este...

Desert tort Kinder fara coacere

In Prajituri la 19 Mai 2020

Se sfarama biscuitii digestivi. Se topeste untul si se adauga peste biscuti amestecand foarte bine. Compozitia rezultata se pune intr-o tava de tort cu peretii detasabili si se taseaza foarte bine. Se lasa biscuitii tasati la rece timp de o ora.  Pentru crema de vanilie se amesteca...

Ciorba radauteana

In Supe/Ciorbe la 5 Mai 2020

Se spala pieptul de pui  si se curata zarzavaturile.  Se pune o oala cu apa rece la foc, iar cand apa clocoteste se adauga carnea impreuna cu zarzavaturile sa fiarba. se spuneaza din cand in cand.  Cand sunt fierte se scot zarzavaturile pe o farfurie si se lasa sa se...

Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2020

Se lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele peste compozitia de branza framantata, amestecand sa se patrunda gusturile.  Dupa ce foile de...

Aperitiv saratele Papucei

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2020

Se amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se  incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata foarte bine si amestecand in el. Se lasa sa se odihneasca 10 minute pentru ca drojdia sa isi faca...

Desert prajitura cremoasa alb si negru

In Prajituri la 21 Apr 2020

Se freaca faina impreuna cu untura si cu sarea pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul,praful de copt, oul si cate putin din lapte pentru a se putea forma un aluat omogen si bun pentru intins. Laptele se pute tot pe rand pentru a nu scapa mai mult . Aluatul rezultat se imparte...

Ciorba de vacuta

In Supe/Ciorbe la 16 Apr 2020

Carnea de vițel se taie cubulete si se lasa in apa rece . Între timp se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa fierbe se adaugă carnea sa fiarbă, spumandu- se din cand in cand. Cand carnea este aproape fiartă se adaugă și legumele tăiate cubulete. Cand sunt si ele foarte se...

Supa de fasole verde

In Supe la 14 Apr 2020

Se spala pastaile si li se rupe capatul dinspre codita. Varfurile subtiti nu se rup, deoarece sunt fragede, apoi se taie fasolea bucatele potrivite.  Se  pune apa la fiert ( jumatate din cantitate) cu care se opareste fasolea pastai gata taiata, iar cealalta jumatate ramanand in oala...

Branza topita

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2020

  Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta. Se pune un vas cu fundul dublu sau pe baie de abur ( este optiunea fiecaruia ce metoda alege) la foc si se amesteca in ea in continuu timp...

Mancare de gulii

In Mancaruri cu carne la 31 Mar 2020

Guliile se spala si se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea ( pe cartea care feliaza) si se lasa cu sare pentru jumatate de ora. Intre timp ceapa se razuie pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei, cand devine lucioasa se adauga carnea tocata. Se amesteca pana ce carnea isi schimba...

Desert prajitura Mariuca

In Prajituri la 18 Feb 2020

Pentru foile cu amoniac se freaca cele 2 galbenusuri de ou cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, se adauga uleiul si laptele caldut in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu. Se adauga si faina exact cat cuprinde pentru a se putea foarma un aluat omogen de facut foi, care se imparte in...

Supa de mazare cu pulpe de rata

In Supe la 18 Feb 2020

Pentru inceput punem apa la fiert , cand apa clocoteste se adauga in ea pulpele de rata care in prealabil au fost spalate. Odata cu pulpele de rata se adauga si zarzavatul ( in afara de mazare) care se taie si el cubulete.  Cand pulpele sunt fierte se scot pe o farfurie , se dezoseaza si...

Desert cremes de casa

In Prajituri la 30 Ian 2020

Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen si bun de intins. Se intinde o singura foaie care apoi se unge  cu ingredientele pentru uns foaia foarte bine apoi se ruleaza foaia si se taie in patru, din aceasta compozitie rezultand patru foi care se intind si...

Desert prajitura Irinuca

In Prajituri la 30 Ian 2020

Cele 6 galbenusuri de ou se amesteca bine cu zaharul pana devine o crema spumoasa in care se adauga cacaua, laptele, uleiul si se amesteca foarte bine pana cand ingredientele se incorporeza foarte bine. Albusurile le batem foarte bine spuma si se adauga peste crema de galbenusuri impreuna cu...

Paste cu creveti in sos alb si vin

In Penne la 8 Ian 2020

Pentru inceput se pune apa  cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se ia o tigaie in care se pune untul sa se topeasca impreuna cu...

Desert prajitura cu crema fina de nuca

In Prajituri la 8 Ian 2020

Se pun la foc pentru foi mierea de albine, zaharul, uleiul, laptele, sarea, oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul pana  se inchide la culoare. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga faina treptat pana se obtine un aluat bun de intins. Din aceasta...

Desert prajitura Tosca

In Dulciuri la 6 Ian 2020

Albusurile se mixeaza spuma, se adauga zaharul pana  devine lucioasa ca o bezea. Se adauga macul si nuca de cocos si se omogenizeaza usor. . Se amesteca faina cu praful de copt  si o cernem peste compzitie. Se amesteca usor cu o paleta de silicon pana se incorporeaza toata faina. Se ia...

Aperitiv vafe

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2019

Se amesteca toate si se pune aparatul de vafe sa se incalzesca. Im momentul cand sunt calde, se ia cu un polonic sau cu o lingura din compozitie si se toarna in forma. Se inchide aparatul si se coc 2-3 minute. Se servesc goale ca atare sau presarate pe ele cat sunt inca calde, cu...

Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite

In Mancaruri cu carne la 31 Oct 2019

Costita se feliaza. Se taie ceapa si se caleste in ulei pana ce devine lucioasa, se adauga boiaua si pasta de ardei impreuna cu costita si se caleste pana cand isi schimba culoarea carnea peste care se adauga apa sa fiarba timp de o ora sub capac. Daca este necesar intre timp se mai...

Desert cirighele

In Dulciuri la 17 Oct 2019

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald, alte 15 minute....

Desert branzoici sau Boti

In Dulciuri la 17 Oct 2019

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se...

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2019

Ouale se pun la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingura de otet pentru 10 minute, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se taie fiecare ou in doua si se scoate albusul care se amesteca cu pateul de ton si se condimenteaza daca mai este cazul dupa gust cu sare si piper. Cu aceasta...

Cartofi la cuptor cu chiftelute de somon si rosii

In Somon la 5 Aug 2019

 Somonul se toaca prin masina de tocat carne, apoi se amesteca cu restul de ingrediente, se formeaza bilutele, apoi se pun pe o hartie de copt la cuptor la 180 de grade C, pana se rumenesc, intorcandu-le din cand in cand. Cartofii se pun la fiert in coaja. Ouale si ele separat se pun la...

Afisate 1 - 30 din 159 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2020

Supa de salata verde

publicat la 22.10.2020

Desert prajitura Creme Ole

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

O zi prielnică pentru experimente incredibile. De la încercarea de a curăţa un cartof enorm cu o mufă USB până la aceea de a fierbe o pulpă de vacă întreagă în ibricul de cafea, un întreg univers extrem îţi va ocupa ore întregi.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 67

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro