trifadalia

4

Bucataras
grozav

Oradea

Bucataras din 13.04.2016

RETETE203
PRIETENI50
Retete

Aperitiv vafe

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2019

Se amesteca toate si se pune aparatul de vafe sa se incalzesca. Im momentul cand sunt calde, se ia cu un polonic sau cu o lingura din compozitie si se toarna in forma. Se inchide aparatul si se coc 2-3 minute. Se servesc goale ca atare sau presarate pe ele cat sunt inca calde, cu...

Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite

In Mancaruri cu carne la 31 Oct 2019

Costita se feliaza. Se taie ceapa si se caleste in ulei pana ce devine lucioasa, se adauga boiaua si pasta de ardei impreuna cu costita si se caleste pana cand isi schimba culoarea carnea peste care se adauga apa sa fiarba timp de o ora sub capac. Daca este necesar intre timp se mai...

Desert cirighele

In Dulciuri la 17 Oct 2019

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald, alte 15 minute....

Desert branzoici sau Boti

In Dulciuri la 17 Oct 2019

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se...

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2019

Ouale se pun la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingura de otet pentru 10 minute, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se taie fiecare ou in doua si se scoate albusul care se amesteca cu pateul de ton si se condimenteaza daca mai este cazul dupa gust cu sare si piper. Cu aceasta...

Cartofi la cuptor cu chiftelute de somon si rosii

In Somon la 5 Aug 2019

 Somonul se toaca prin masina de tocat carne, apoi se amesteca cu restul de ingrediente, se formeaza bilutele, apoi se pun pe o hartie de copt la cuptor la 180 de grade C, pana se rumenesc, intorcandu-le din cand in cand. Cartofii se pun la fiert in coaja. Ouale si ele separat se pun la...

Piure de cartofi cu cotlet de porc umplut cu carne tocata

In Porc la 5 Aug 2019

Cotletul de porc se taie pe jumatate si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se pune sare, piper si usturoi ( 1 catel), se lasa sa stea asa 2-3 ore. Spata de porc se toaca si se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru carne de porc si usturoi ( 2 catei) si se intinde peste cotletul...

Pulpe de rata pe varza la cuptor

In Rata la 4 Iun 2019

Pulpele de rata se lasa de seara pana dimineata intr-o marinada formata din: ulei de masline, marar, usturoi pisat si putina zeama de lamaie. A doua zi, varza se taie fasii se asezoneaza cu sare, piper si cimbru iar deasupra se toarna bulionul. Pulpele de rata se cresteaza deasupra...

Pulpe de iepure cu galuste

In Iepure la 31 Mai 2019

Pulpele de iepure se separa cea superioara de cea inferioara si se maseaza cu ulei, piper, boia dulce si cimbru, apoi se pun in tigaie cu puțin ulei si apa cât sa le acopere. Se lasa la foc potrivit sub capac intorcandu-se din cand in cand de pe o parte pe alta. Cand au fost aproape...

Zucchini umpluti cu piept de pui, si cartofi impreuna cu cartofi dulci la cuptor

In Mancare copii la 31 Mai 2019

Ceapa tăiată cubulețe se caleste in puțin ulei si apa, se adauga pieptul de pui tăiat mărunt, pasta de ardei si piper si am adăugat apa. se lasa la făcut. Între timp am curățat dovleceii (se pot lasă si cu coaja), i-am tăiat pe lungime in doua si i-am scobit cu o lingura. Din...

Desert rulada cu nuca

In Dulciuri la 30 Apr 2019

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile batandu-se spuma impreuna cu zaharul pana se intareste compozitia. Se adauga galbenusurile impreuna cu zaharul vaniliat, coaja de lamaie si untul sau untdelemnul. Se pune si praful de copt, apoi faina amestecand cu o paleta usor sa se incorporeze....

Aperitiv chec in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2019

Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia. Intr-un vas, ouale se bat bine cu piper si cu baza pentru mancaruri, apoi se adauga cascavalul ras si ceapa taiata inele si...

Desert placinta cu iaurt si scortisoara

In Dulciuri la 16 Apr 2019

Se pregateste crema de iaurt: Se pun intr-un bol mai mare ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca bine totul. Se adauga iaurtul care trebuie sa fie la temperatura camerei, amestecat cu cele doua linguri de scortisoara  si   grisul care va lega...

Aperitiv saratele cu seminte si telemea

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2019

Se cerne faina si se amesteca cu sarea, apoi se pun semintele de in macinate si de susan nemacinate. Se adauga untul sau margarina care se topeste si se amesteca impreuna cu faina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga si galbenusurile de ou impreuna cu smantana pana se formeaza un aluat...

Desert prajitura cu mere, budinca si foietaj

In Prajituri la 4 Apr 2019

Pentru inceput merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara cu 8 linguri de zahar si o lingura de scortisoara, apoi se lasa deoparte.  Foaia de foietaj se taie in doua. Se intinde jumatate de foaie de foietaj cat tava de lunga ( sa fie foarte subtire)....

Rata pe varza rosie

In Rata la 2 Apr 2019

Carnea de rata se spala apoi se unge cu usturoiul razuit, sare, cimbru si piper si se lasa pentru 2-3 ore sa intre condimentele in ea. Daca timpul permite, ar fi bine sa stea asa peste noapte. Dupa ce a stat cu condimentele, se adauga vinul, uleiul ( jumatate din cantitate) si apa si se introduce...

Desert clatite

In Dulciuri la 6 Mar 2019

Se amesteca faina impreuna cu zaharul intr-un castron. Se bat ouale si se toarna peste amestecul de faina, amestecati si laptele si se bat ingredientele cu un tel pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se adauga si esenta aleasa impreuna cu 2 linguri de unt topit. Se omogenizeaza...

Desert budincuta in foi fragede

In Prajituri la 5 Mar 2019

Pentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca.  Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, sare, cacaua si praful de copt), se adauga untura si se freaca bine pana se omogenizeaza cu untura....

Desert prajitura Regina cu nuca de cocos

In Prajituri la 22 Feb 2019

Pentru foi se pun pentru inceput intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, cacao, praful de copt) care se amesteca cu untul sau untura si se freaca impreuna pana se omogenizeaza foarte bine. Se adauga apoi smantana si cu galbenusul de ou ( daca se opteaza pentru el) si se amesteca pana...

Ciuperci cu sos de usturoi

In Mancaruri de legume la 17 Ian 2019

Pentru inceput se curata ciupercile de membrana de pe palarie, iar coditele le folosim si pe ele. Apoi punem apa la fiert si le fierbem pentru 30 de minute. Le strecuram si le feliem. Caciulia de usturoi o curatam si o radem pe razatoparea cu gauri mici, presaram cu sare si lasam la inmuiat....

Desert Tiramisu

In Dulciuri la 16 Ian 2019

Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar pana devin o spuma tare si ridicand castronul spuma rezista sa stea in castron daca se intoarce invers. Separat galbenusurile de la oua se freaca cu restul de zahar ( 5 linguri) pana ce consistenta lor se...

Salata orientala

In Salate la 14 Ian 2019

Cartofii se spala si se pun la fiert cu coaja. Ouale se spala si se pun si ele la fiert. Ceapa rosie se taie fasii si se lasa cu sare sa se inmoaie. Alaturat se taie si ardeiul si se lasa cu ceapa. Carofii fierti se curata de coaja si se taie felii, se amesteca cu ceapa si ardeiul. Se...

Aperitiv pogaci cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2019

Jumarile rezultate dupa topirea osanzei se macina prin masina de tocat carne care se amesteca cu jumatate (500 grame) din cantitatea de faina. Compozitia se imparte in 3 parti. Cealalta jumatate din faina se cerne intr-un castron. Se face o gaura in mijlocul fainii in care se adauga ouale,...

Spaghete cu ton

In Spaghete la 3 Ian 2019

Ceapa atat cea normala cat si cea verde se taie bucati mici impreuna cu usturoiul care se da pe razatoarea cu gauri mici si se pun la calit in ulei. Cand ceapa sticleste, se adauga sarea si piperul impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Se mai prajeste 10 minute. Intre timp tonul se pune la scurs....

Desert bomboane Raffaello

In Dulciuri la 2 Ian 2019

Se sparg samburii de migdale si se pun intr-un castron pana la formarea bomboanelor.  Margarina impreuna cu zaharul se pun pe foc pana se topeste tot zaharul, amestecand continuu in ea. Se adauga jumatate din fulgii de nuca de cocos  si laptele praf. Se amesteca si se omogenizeaza....

Desert prajitura Kati

In Prajituri la 2 Ian 2019

Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei bucati.  Se intind trei foi care se coc pe dosul tavii care se unge cu untura. ...

Spanac cu oua ochiuri

In Mancaruri de legume la 4 Dec 2018

Frunzele de spanac se aleg de codite si se spala, apoi se pun la fiert in 2 litri de apa pentru 10-15 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se pun pe un tocator de lemn si se toaca marunt. Intr-o oala se adauga usturoiul razuit impreuna cu 100 ml de ulei, se pune si faina, apoi se...

Ciolan de porc la cuptor

In Porc la 3 Dec 2018

Ciolanul se spala si se pune la condimentat de seara pana dimineata in bait.    Usturoiul se rade pe razatoarea mica, se adauga sarea, cimbrul si piperul, apoi acestea se freaca cu uleiul pana rezulta o pasta omogena, cu care se unge carnea. Se adauga si paharul de vin apoi se...

Desert pandispan cu merisoare si coaja de clementine

In Prajituri la 25 Noi 2018

Se storc cele 2 buc de clementine. Coaja lor se rade pe razatoarea cu gauri mici. Zeama de la compotul de visine se incalzeste putin, apoi se pun in ea merisoarele sa se hidrateze, lasandu-le acolo pentru 10-15 minute. Cand sunt hidratate merisoarele ele se umfla absorbind zeama lasata din...

Gulas

In Supe la 25 Noi 2018

Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si mai mult. Cand este fiarta, se scoate pe o farfurie, iar in acea apa se pune si chimenul sa fiarba....

Afisate 1 - 30 din 135 retete    

Postari recente

publicat la 31.10.2019

Aperitiv vafe

publicat la 17.10.2019

Desert cirighele

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 11

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro