Desert prajitura cu crema caramel

de trifadalia in Prajituri, 19 Ian 2021 | 1827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 100 gr untura
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de sare
  • pentru crema
  • 6 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri de zahar vaniliat
  • 2 linguri de apa
  • 200 gr margarina
  • pentru glazura de zahar ars
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri apa
  • 50 gr margarina
  • pentru decor
  • fulgi de migdale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema caramel:

Faina se amesteca cu praful de sare, cu zaharul si cu untura pana se formeaza o coca nisipoasa. Praful de copt se stinge cu otet si se adauga peste aluat impreuna cu oul si cu laptele care se pune traptat sa se formeze un aluat omogen pentru a putea fi intins cu sucitoarea. 

Compozitia se imparte in 3 parti egale, care se coc pe dosul tavii unse in prealabil cu ulei pentru 5-10 minute fiecare la 180 grade C. 

Pentru crema se pun la fiert cele 6 linguri de faina impreuna cu cele 6 linguri de zahar si cu plicurile de zahar vaniliat pana cand compozitia se ingroasa.

 Separat se caramelizeaza restul de 6 linguri de zahar pana cand zaharul prinde o usoara culoare aramie apoi se stinge cu cele 2 linguri de apa si se lasa sa fiarba pana cand zaharul ars se dizolva iar apa scade. Cand zaharul s-a topit si a mai scazut din apa, se adauga si margarina treptat pana la topirea ei amestecand continuu.

Compozitia de zahar ars apoi se amesteca asa fierbinte cu mixerul peste compozitia de crema vaniliata ( cea fiarta cu faina) rezultand crema caramel.

 Cu crema asa calda se umplu foile coapte. Se pun 8 linguri de zahar sa se caramelizeze iar cand au o culoare aramie se adauga 2 linguri de apa sa se topeasca zaharul dupa care se pune 50 gr margarina iar asa calda se toarna peste prajitura. 

Deasupra se presara fulgi de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)