trifadalia

4

Bucataras
grozav

Oradea

Bucataras din 13.04.2016

RETETE179
PRIETENI55
Retete / Aperitive / Garnituri

Reteta de chec aperitiv mozaic

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2024

Iata cum se prepara Reteta de chec aperitiv mozaic Se mixeaza ouale cu sarea, adaugam smantana, salamul taiat bucati mici impreuna cu sunca de casa si ardeiul kapia si maslinele. Se adauga faina, bicarbonatul de sodiu si condimentele, cascavalul dat pe razatoarea mare, iar la final adaugam...

Reteta de briose sarate

In Aperitive / Garnituri la 29 Feb 2024

Iata cum se prepara Reteta de briose sarate Pentru inceput baconul se taie si se prajeste.  Se ia un castron in care se bat bine ouale cu mixerul. Peste ele se adauga o lingura de ulei si smantana. Se bate totul bine mai departe. Baconul prajit se toarna peste compozitia de oua, se...

Reteta de salata de cartofi cu ton

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2023

Iata cum se prepara Reteta de salata de cartofi cu ton Conserva de ton se pune la scurs in strecuratoare. Se fierb cartofii in coaja, iar separat se pun si 4 oua la fiert. Cand sunt fierte, cartofii se curata de coaja, la fel si ouale. Se taie rondele cartofii si ouale, se adauga peste...

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2023

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca.  Intre timp se cerne faina. Dupa ce drojdia a inceput sa dospeasca, se toarna intr-un castron peste...

Reteta de placinte cu faina fara gluten

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2023

Iata cum se prepara Reteta de placinte cu faina fara gluten Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie. Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se...

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2023

Iata cum se prepara Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval Se ia o tava normala de cuptor in care se pune hartie de copt.Se puna prima foaie de foietaj. SE aseaza uniform peste foietaj 200 gr felii de sunca . Peste sunca se aseaza 200 gr cascaval feliat. Peste cascavalul feliat se...

Aperitiv rulada din pasta de mici cu branza

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2021

Se rade branza telemea intr-un vas, se amesteca cu untul, galbenusurile de ou, piper si putina sare daca este cazul si branza nu este foarte sarata. Se amesteca foarte bine sa se omogenizele toate ingredientele.  Pasta de mici de mai framanta putin pentru a se lega mai bine apoi se...

Aperitiv chec sarat

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2021

Ceapa se curata de coaja, apoi se taie marunt si se pune la calit in putin ulei ( 2 linguri) cu un varf de sare. Se caleste pana devine moale si dulce si sticloasa. Ea va da checului o aroma minunata. Pana cand ceapa se raceste, ne taiem restul de ingrediente ( sunca, ardeii, maslinele si...

Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2020

Se lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele peste compozitia de branza framantata, amestecand sa se patrunda gusturile.  Dupa ce foile de...

Aperitiv saratele Papucei

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2020

Se amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se  incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata foarte bine si amestecand in el. Se lasa sa se odihneasca 10 minute pentru ca drojdia sa isi faca...

Branza topita

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2020

  Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta. Se pune un vas cu fundul dublu sau pe baie de abur ( este optiunea fiecaruia ce metoda alege) la foc si se amesteca in ea in continuu timp...

Aperitiv vafe

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2019

Se amesteca toate si se pune aparatul de vafe sa se incalzesca. Im momentul cand sunt calde, se ia cu un polonic sau cu o lingura din compozitie si se toarna in forma. Se inchide aparatul si se coc 2-3 minute. Se servesc goale ca atare sau presarate pe ele cat sunt inca calde, cu...

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2019

Ouale se pun la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingura de otet pentru 10 minute, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se taie fiecare ou in doua si se scoate albusul care se amesteca cu pateul de ton si se condimenteaza daca mai este cazul dupa gust cu sare si piper. Cu aceasta...

Aperitiv chec in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2019

Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia. Intr-un vas, ouale se bat bine cu piper si cu baza pentru mancaruri, apoi se adauga cascavalul ras si ceapa taiata inele si...

Aperitiv saratele cu seminte si telemea

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2019

Se cerne faina si se amesteca cu sarea, apoi se pun semintele de in macinate si de susan nemacinate. Se adauga untul sau margarina care se topeste si se amesteca impreuna cu faina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga si galbenusurile de ou impreuna cu smantana pana se formeaza un aluat...

Aperitiv pogaci cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2019

Jumarile rezultate dupa topirea osanzei se macina prin masina de tocat carne care se amesteca cu jumatate (500 grame) din cantitatea de faina. Compozitia se imparte in 3 parti. Cealalta jumatate din faina se cerne intr-un castron. Se face o gaura in mijlocul fainii in care se adauga ouale,...

Aperitiv bruschete a la Ailin

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2018

Rosiile se spala si se taie cuburi. Peste rosii se rade usturoiul, se adauga sarea, oregano si uleiul. Compozitia rezultata se lasa sa stea la macerat pana ce se pregateste painea. Intre timp se rade si cascavalul pe razatoarea cu gaurile mici.  Feliile de paine se pun pe o tava ( buna de...

Aperitiv crochete de cartofi si branza telemea

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2018

Se spala cartofii si se pun in apa cu sare la fiert. Radem branza pe razatoarea cea mare. Cand cartofii au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Radem de asemenea si cartofii pe razatoarea cea mare, apoi se adauga branza, 3 oua, patrunjelul tocat marunt, sare, piper dupa...

Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2018

Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie. Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si mai moale. Se lasa jumatate de ora sa...

Aperitiv ardei umpluti cu pasta de branza de vaci si chimen

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2018

Se amesteca branza de vaci cu untul lasat la temperatura camerei,cu mixerul pana devine o pasta fina. Se razuie ceapa pe razatoarea cu gauri mici, se adauga boiaua, chimenul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Ardeii se spala si se scot cotoarele. Se taie in doua, iar cu pasta...

Aperitiv oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2018

Se pun ouale la fiert in apa rece, cu sare si otet pentru a nu crapa. Se fierb 5-6 minute dupa ce au dat in clocot, pentru a fi galbenusul tare. Se pun jumatate de minut in apa rece, apoi se scurg de apa. Se curata de coaja si se taie in jumatate fiecare ou de-a lungul si se scoate galbenusul...

Aperitiv placinta intinsa, cu branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2018

 Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei facandu-se o gaura in care se adauga apa, sarea si otetul pana se formeaza aluatul elastic care se imparte in 2-3 bucati si se unge deasupra cu ulei sau untura ( sunt mai fragede) si se lasa sa intre in ele grasimea unsa. Apoi se trece la...

Aperitiv ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2018

Se pun ciupercile intr-o tava, in palarie punandu-se putina sare si unt pentru a se inmuia . Cotoarele se toaca si se calesc cu sare in putin unt. Se da pe razatoare branza, se amesteca cu cotoarele pana devine ca o pasta ( cotoarele calite daca se doreste o pasta mai fina se pot da pe...

Aperitiv placinte Bihorene

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2018

Peste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea, dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne nelinisti ca aluatul se prinde de mana. Dupa ce se framanta bine, se infaineaza mana si se scoate...

Placinta cu branza, marar si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2016

  Dizolva drojdia intr-un bol cu apa calda. Adauga 2 linguri ulei de masline si 3-4 linguri de faina. Amesteca bine cu un tel si lasa asa 2-3 minute. Pune restul de faina intr-un bol larg si formeaza in mijlocul ei o gaura. Acolo vei turna amestecul cu drojdie. Amesteca incet cu o lingura...

Afisate 1 - 25 din 25 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2024

Reteta de chec aperitiv mozaic

publicat la 29.02.2024

Reteta de prajitura Mimoza

publicat la 29.02.2024

Reteta de briose sarate

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]