Aperitiv pogaci cu jumari

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2019 | 2063 vizualizari

 

Eu am folosit jumari macinate, adica am avut osanza cruda si am topit-o pentru a face jumari din ea , cu care am uns pogacile. Reteta originala veche este cu osanza.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 600 gr jumari macinate
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 gr smantana
  • 1 pahar de apa sarata calduta
  • 2 linguri de otet
  • 1 albus de ou pentru uns
  • chimen pentru ornal
  • cascaval razuit pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pogaci cu jumari:

Jumarile rezultate dupa topirea osanzei se macina prin masina de tocat carne care se amesteca cu jumatate (500 grame) din cantitatea de faina.

Compozitia se imparte in 3 parti.

Cealalta jumatate din faina se cerne intr-un castron. Se face o gaura in mijlocul fainii in care se adauga ouale, apa impreuna cu drojdia, smantana si otetul din care se formeaza un aluat care se framanta foarte bine pana se formeaza in aluat niste bule.

Se intinde aluatul cu sucitoarea sub forma dreptunghiulara si se unge cu faina amestecata cu osanza, apoi se impatureste ca si la haios, partea dreapta se aduce pana la mijloc, apoi partea stranga peste, apoi partea din fata pana la mijloc si partea de sus peste cea de jos. Aluatul asa uns se lasa 20 de minute la rece sa se odihneasca. Procedeul se mai repeta inca de 2 ori, in total se unge de 3 ori, respectandu-se aceeasi etapa. Dupa ultima ungere se mai lasa 20 de minute, se intinde cu sucitorul si se taie cu o forma rotunda sau cu un pahar rotunde sau semiluna.

Fiecare bucatica se cresteaza cu cutitul, se unge cu albusul de ou si se presara chimen si cascaval deasupra, apoi se coc 40 de minute.

TIPS-URI

1

in paharul cu apa calduta se pune drojdia sa se dizolve impreuna cu o lingurita de zahar.

2

Aluatul este framantat foarte bine in momentul aparitiei bulelor in aluat, cand se va trece la ungerea lui.

3

atentie, sa nu ungeti si marginile ca vor creste mai putin sau asimetric la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Lau 1

04.01.2019, 20:56

trifadalia 1

07.01.2019, 15:40

Au fost delicioase, demult am tot zis ca fac dar acum am ajuns sa imi duc planul la indeplinire, chiar daca poza finala este mai veche.( cu mii de scuze) Poza finala nu am de data asta, au trecut rapid si pe cand sa ma trezesc sa fac poze s-au evaporat din covata.

Tabita _ 1

17.03.2019, 00:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne