Coltunasi din aluat de cartofi umpluti cu branza

de mihasara in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2012 | 3964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 cartofi fierti in coaja
  • 1 ou
  • sare
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura:
  • 300g branza de care aveti
  • 1ou
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • 1 fir de ceapa verde
  • piper
  • Decor:
  • smantana
  • patrunjel verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi din aluat de cartofi umpluti cu branza:

Fierbem cartofii cu tot cu coaja.

Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca.

Ii curatam si ii pasam ca pentru piure.

Adaugam sare, oul si faina putin cate putin.

Framantam adaugand faina  pana obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana.

Intindem o foaie de aproximativ 3 mm taiem cu un pahar sau cu o forma.

Punem in centru compozitia de branza pe care o obtinem amestecand toate ingredientele si pliem.

Daca avem o forma speciala este foarte simplu se sigileaza foarte repede.

Daca nu dispunem de forma dupa ce ii pliem in apasam cu o furculita pe margini pana se lipesc.

Intre timp punem intr-o oala 3-4 litri de apa cu sare.

Cand clocoteste apa adaugam coltunasii in apa clocotita.

Ei se vor ridica la suprafata apei si ii mai lasam 3 minute sa fiarba.

Ii scoatem cu un spumar si ii lasam sa se scurga bine intr-o sita.

Ii servim cu smantana.

Eu am pus o lingurita de unt intr-o tigaie sa se topeasca dupa care am rasturnat coltunasii.

AM miscat putin tigaia sa se amestece coltunasii cu  untul.

Ii asezam pe farfurie, turnam smantana deasupra si ornam cu frunze de partunjel proaspat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi din aluat de cartofi umpluti cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

02.02.2013, 10:54

La multi ani!

Lau 1

02.02.2013, 19:10

la multi ani

mihasara 1

06.02.2013, 08:35

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25

Cheeseburger

de Meea 4

Cheeseburger

ieri la 18:24

Drob de vinete

de oanapl 4

Drob de vinete

ieri la 16:47