Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2020 | 3849 vizualizari

 

Foarte gustoasă și de mare efect această tartă cu aluat de cartofi și carne tocată!
 Aluatul de cartofi s-a comportat perfect în timpul tratamentului termic și are un gust tare plăcut!
 
 Iar umplutura de carne tocată, în amestec cu bacon afumat și puțină dulceață de ardei iuți, pot să spun că a fost demențială.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat de cartofi:
  • 5 cartofi, medii
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri smântână
  • 30 ml ulei
  • 300 g făină
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță praf de copt
  • apă pentru fiert cartofii
  • Pentru umplutură:
  • 250 g bacon afumat
  • 250 g carne de porc, tocată
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură ulei
  • 1 ou + 2 albușuri
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • sare
  • cimbru
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 4-5 frunze de busuioc
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1/2 linguriță lapte
  • Decor:
  • roșii cherry
  • frunze de busuioc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata:

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată.

Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare.

Înlăturăm spuma care se formează și îi lăsăm să fiarbă până se pătrund, apoi îi scurgem și îi pasăm bine adăugând și o lingură de smântână.

Lăsăm piureul de cartofi să se răcească, apoi adăugăm gălbenușul, smântâna, sare și piper și omogenizăm compoziția.

Cernem puțină făină împreună cu praful de copt, deasupra compoziției și începem să frământăm aluatul.

Adăugăm, alternativ făină și ulei și frământăm până vom obține un aluat ușor moale, și puțin lipicios.

Pentru a nu se lipi, îl frământăm, spre final, cu mâinile unse cu ulei, pe masa, de asemeni, unsă.

Lăsăm aluatul la odihnit aproximativ 15 minute.

Pregătim umplutura pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată

Cât timp fierb cartofii pentru aluat, pregătim umplutura.

Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.

Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.

Spălăm bine pătrunjelul, îl scurgem și îl tocăm mărunt.

Într-un wok, călim ceapa cu usturoiul în puțin ulei, până începe ceapa să se pătrundă ușor.

Apoi adăugăm ciupercile scurse și tocate mai mărunt.

După câteva minute adăugăm carnea tocată, amestecată cu baconul afumat tocat mărunt.

Amestecăm intens, pentru a se rumeni uniform carnea uniform.

Lăsăm ingredientele pe foc până când carnea este bine gătită, apoi stingem focul și dăm wok-ul la rece.

Când este bine răcit amestecul din wok, adăugăm oul întreg și cele două albușuri, unul rămas de la aluat și altul de la gălbenușul cu care ungem tarta.

Adăugăm și dulceața de ardei iuți, sare, dacă mai este cazul, un praf de cimbru, frunze rupte de busuioc și pătrunjelul tocat mărunt.

Omogenizăm foarte bine compoziția.

Asamblare și coacere tartă cu aluat de cartofi și carne tocată

Cu 15 minute înainte de a introduce tarta în cuptor, pornim cuptorul la 180 de grade.

Oprim din aluat o bucată mică pentru decorul de deasupra tartei, iar cu restul, îmbrăcăm interiorul formei de tartă, cât mai uniform.

Întindem aluatul în forma unsă cu puțin ulei, presându-l bine cu mâinile, să îmbrace baza și pereții formei cât mai uniform.

Apoi întindem compoziția de carne tocată și o nivelăm.

Întindem restul de aluat pe masa unsă și decupăm forme din el.

Eu am avut două decupatoare în formă de floare, de mărimi diferite.

Am decupat mai întîi cu forma mare, apoi interiorul acesteia, cu forma mică.

Așezăm decupajele deasupra umpluturii, iar în interiorul celor mari, adăugăm câte o felie din roșiile cherry.

Amestecăm gălbenușul de ou cu puțin lapte și cu o pensulă ungem tarta deasupra.

Coacem delicioasa tartă cu aluat de cartofi și carne tocată pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

O lăsăm să se tempereze bine, în forma de copt, apoi o transferăm pe un platou și o porționăm.

O decorăm cu frunze de busuioc pentru un aspect mai plăcut.

Nouă ne-a plăcut tare mult această tartă, sper să vă inspire și pe voi și, mai ales, să vă placă!

Dacă vi se pare aluat mult, puteți să mai opriți din el și să faceți o turtă la tigaie, care va ieși deosebită!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitive cu ciuperci