Ciorba de legume cu ciolan afumat

de RODIMUR in Ciorbe, 6 Feb 2018 | 341 vizualizari

 

Aceasta este una din cele mai savuroase ciorbe, poate mai ales datorită ciolanului afumat, care îi dă un gust deosebit. De fapt, ciolanul afumat dă un gust foarte bun tuturor mâncărurilor în care este folosit...
Din ingredientele de mai jos mi-a ieșit o oală de 5 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 2 rotițe de ciolan afumat de porc (700 grame)
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină
  • 4 cartofi
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu ciolan afumat:

Ciolanul se spală bine și se pune la fiert într-o oală cu multă apă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul.


Între timp, se curăță legumele, se spală și se pregătesc pentru ciorbă. Morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina se taie în formele preferate și se pun la fiert într-o oală în care se va prepara ciorba.


Cepele se curăță, se spală, se taie și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin.


Roșiile se spală, se taie mărunt și se pun la călit peste ceapă, să se înmoaie puțin.


Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun în oala cu legume, când acestea sunt deja fierte pe jumătate.


Când ciolanul afumat este fiert, se strecoară printr-o sită deasă, se lasă să se răcorească puțin, se îndepărtează osul, după care se porționează în bucăți potrivite ca dimensiune, pentru a fi puse în ciorbă, odată cu supa rezultată de la fierberea lui.


Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie fin.


În oala cu ciorbă se adaugă și legumele călite (ceapa și roșiile) și după încă două-trei clocote se condimentează, după gust, cu sare și piper, se presară pătrunjelul tăiat fin și se oprește focul de la aragaz.


Se acoperă oala cu ciorbă cu un capac și abia după un sfert de oră, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți, proaspeți, sau murați în oțet.

 

TIPS-URI

1

Spălați bine ciolanul afumat, înainte de a-l pune la fiert.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară, ci să se înmoaie doar puțin și atunci va rămâne dulce.

3

Alegeți cartofi roz pentru ciorbă, care fierb bine și nu se sfărâmă prea ușor.

4

Cartofii se pun la fiert în oală, când celelalte legume sunt aproape fierte.

5

Strecurați bine, printr-o sită deasă, supa rezultată de la fierberea ciolanului.

6

Adăugați această supă în oala de ciorbă, pentru că în ea este gustul plăcut al ciolanului afumat.

7

Pătrunjelul tocat se adaugă în ciorbă la sfârșit, când mâncarea este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RODIMUR 1

12.02.2018, 17:00

Cu mare plăcere, pentru tine, Mady...!

Ksenya 1

13.02.2018, 09:17

Ce merge pe timpul asta noros o portie de ciorba de a ta.

RODIMUR 1

13.02.2018, 09:59

Mulțumesc frumos, Ksenya...! Noi am mânca ciorbiță din asta, mai tot timpul, pentru că e tare bună.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os afumat