Ciorba de perisoare cu zeama de varza

de carmenvlad in Ciorbe, 19 Ian 2011 | 5342 vizualizari

 

Este o delicioasa ciorba de perisoare cu bucati de costita afumata si dreasa cu putina smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru perisoare
  • -  250 g carne tocata amestec vita cu porc
  • -  1 ceapa potrivita
  • -  2 oua
  • -  2 linguri orez
  • -  Sare si piper dupa gust
  • -  1 lingurita paste tomate
  • -  1/2 lingurita boia de ardei iute
  • -  Marar verde tocat 
  • Ingrediente pentru ciorba
  • -  6-8 bucatele de costita afumata
  • -  3 l de apa
  • -  1 l de zeama de varza strecurata
  • -  2 morcovi
  • -  1 radacina patrunjel
  • -  2 ceape potrivite
  • -  1 ardei gras rosu
  • -  1 ardei gras verde
  • -  2 rosii
  • -  1 legatura leustean verde
  • -  30 g orez
  • -  Sare daca mai este nevoie
  • - 150 ml smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zeama de varza:

Mod de preparare perisoare


- se amesteca bine carnea tocata intr-un bol

- se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol

- se adauga orezul spalat, sare , piper boia, pasta de tomate si cele doua oua

- se amsteca bine toate ingredientele

- se lasa pentru 10 minute la frigider sa se odihneasca si aromele sa se intrepatrunda

- se scot de la frigider si se portioneaza in perisoare mici


Mod de preparare ciorba


- intr-o oala se adauga 3 l de apa rece cu ½ lingurita sare

- se adauga bucatile de costita spalate bine

- cand este gata sa dea in clocot se spumeaza cu o spumiera

- se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute

- se adauga ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeii taiati cubulete, radacina de patrunjel curatata

- se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic 20 minute

- dupa ce zarzavatul din oala a fiert se adauga orezul spalat si rand pe rand perisoarele

- se lasa sa fiarba inca 20 de minute

- se adauga rosiile taiate cubulete si zeama de varza care a fost data in clocot

- se potriveste de sare si acru daca mai este nevoie

- se mai lasa sa fiarba 10-15 minute

- se opreste focul si se adauga leusteanul tocat marunt

- se serveste calda cu smantana.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Irina 1

28.01.2011, 22:35

immmm, bun, bun. si noua ne place ciorba cu zeama de varza

RuxyRux 1

28.01.2011, 23:09

O bunatate si mie imi plac ciorbitele cu zeama de varza

kamy 1

29.01.2011, 02:39

ce-mi place ciorba de perisoare si cu moare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana