Ciorba de perisoare cu zeama de varza

de carmenvlad in Ciorbe, 19 Ian 2011 | 5872 vizualizari

 

Este o delicioasa ciorba de perisoare cu bucati de costita afumata si dreasa cu putina smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru perisoare
  • -  250 g carne tocata amestec vita cu porc
  • -  1 ceapa potrivita
  • -  2 oua
  • -  2 linguri orez
  • -  Sare si piper dupa gust
  • -  1 lingurita paste tomate
  • -  1/2 lingurita boia de ardei iute
  • -  Marar verde tocat 
  • Ingrediente pentru ciorba
  • -  6-8 bucatele de costita afumata
  • -  3 l de apa
  • -  1 l de zeama de varza strecurata
  • -  2 morcovi
  • -  1 radacina patrunjel
  • -  2 ceape potrivite
  • -  1 ardei gras rosu
  • -  1 ardei gras verde
  • -  2 rosii
  • -  1 legatura leustean verde
  • -  30 g orez
  • -  Sare daca mai este nevoie
  • - 150 ml smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zeama de varza:

Mod de preparare perisoare


- se amesteca bine carnea tocata intr-un bol

- se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol

- se adauga orezul spalat, sare , piper boia, pasta de tomate si cele doua oua

- se amsteca bine toate ingredientele

- se lasa pentru 10 minute la frigider sa se odihneasca si aromele sa se intrepatrunda

- se scot de la frigider si se portioneaza in perisoare mici


Mod de preparare ciorba


- intr-o oala se adauga 3 l de apa rece cu ½ lingurita sare

- se adauga bucatile de costita spalate bine

- cand este gata sa dea in clocot se spumeaza cu o spumiera

- se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute

- se adauga ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeii taiati cubulete, radacina de patrunjel curatata

- se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic 20 minute

- dupa ce zarzavatul din oala a fiert se adauga orezul spalat si rand pe rand perisoarele

- se lasa sa fiarba inca 20 de minute

- se adauga rosiile taiate cubulete si zeama de varza care a fost data in clocot

- se potriveste de sare si acru daca mai este nevoie

- se mai lasa sa fiarba 10-15 minute

- se opreste focul si se adauga leusteanul tocat marunt

- se serveste calda cu smantana.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Irina 1

28.01.2011, 22:35

immmm, bun, bun. si noua ne place ciorba cu zeama de varza

RuxyRux 1

28.01.2011, 23:09

O bunatate si mie imi plac ciorbitele cu zeama de varza

kamy 1

29.01.2011, 02:39

ce-mi place ciorba de perisoare si cu moare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de zarzavat cu smantana