Un alt aperitiv de vinete cu urda…serviti va rog !
Curatam vinetele si le taiem felii de 5-7cm grosime. Le pudram cu sare, le punem intr-o strecuratoare si le lasam cam 15-20’ sa-si lase zeama.
Intre timp pregatim amestecul de urda. Taiem cubulete ardeiul, adaugam smantana, putina sare si omogenizam.
Intr-un bol batem ouale si in alt bol punem pesmetul.
Feliile de vinete le stergem cu prosop absorbant si cu o lingurita punem urda pe jumatate din felie, iar cealalta jumatate o pliem peste umplutura, apoi le asezam pe un platou.
Punem uleiul la incins, luam cate un paneu (de vanata) il trecem prin ou apoi prin pesmet si-l punem la prajit. Le prajim pe ambele parti apoi le scoatem pe prosop absorbant.
Este o mancare usoara, buna pentru cina dar si foarte apreciata ca aperitiv .
Pofta buna !
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro