Aperitiv placinte Bihorene

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2018 | 3843 vizualizari

 

reteta cu dragoste.

 

INGREDIENTE


  • Faina 1500 gr apa calduta ( o cana)
  • o lingura de sare untura
  • Aceasta reteta nu are cantitate
  • Cartofi fierti care se zdrobesc ca la pireu cu ulei sau varza murata din butoi care se spala si se caleste in prealabil
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte Bihorene:

Peste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea, dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne nelinisti ca aluatul se prinde de mana. Dupa ce se framanta bine, se infaineaza mana si se scoate aluatul pe masa. Se framanta bine si se fac cocutze ce se framanta fiecare bine. Se lasa sa se odihneasca jumatate de ora, nu inainte de a le unge pe fiecare cu untura. Asa unse le lasam acum sa se odihneasca.

Dupa odihna aluatului se trece la intinsul cocutilor care se face pe o fata de masa, deoarece rularea aluatului se va face cu ajutorul fetei de masa.  Se ia o bucata de cocut si se pune pe fata de masa. Untura care s-a pus peste aluat deja este intrata in el facandu-l mult maielastic pentru a se putea intinde cat o foita de tigara.  Aluatul se intinde apoi cu mana incepand a trage de margini cate putin cu degetele, dupa ce isi mareste volumul prin intindere se introduce mana  ( palma) in mijlocul aluatului si incetisor se intinde in continuare. Aluatul  are dimensiunea mesei dupa ce este la maxim intins si extrem de subtire. Cand aluatul este gata intins se mai picura cativa stropi de ulei peste foaie. Apoi se presara cartofi sau varza peste aluat. Se prinde de o parte si de alta fata de masa si se ruleaza cu ajutorul ei placinta. formnd astfel o placinta. Rolul astfel obtinut se ruleaza ca un melc si se prajeste in tigaia unsa cu putin ulei pe ambele parti.  Placintele mai mari ( care se coc in cuptor) se ruleaza pe toata foaia cu compozitia dorita apoi se pun in cuptor, se ung cu galbenus de ou si se coc.

TIPS-URI

1

reteta cu dragoste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte Bihorene" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Drob de cartofi