Aperitiv saratele cu seminte si telemea

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2019 | 352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 250 gr unt sau margarina
  • 100 gr telemea de oaie tare rasa deasupra
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri seminte de susan in aluat
  • 2 linguri seminte de susan deasupra
  • 2 linguri seminte de in macinate in aluat
  • 2 linguri de chimen desupra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu seminte si telemea:

Se cerne faina si se amesteca cu sarea, apoi se pun semintele de in macinate si de susan nemacinate. Se adauga untul sau margarina care se topeste si se amesteca impreuna cu faina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga si galbenusurile de ou impreuna cu smantana pana se formeaza un aluat omogen care se lasa la rece peste noapte. Daca este cazul se mai adauga smantana ( totul depinde de cum se absoarbe in aluat si de cat este de grasa smantana). A doua zi semintele de susan se vor umfla in aluat.


Se intinde o foaie groasa de 5-6 mm si se taie cu pintenul formele dorite de saratele. Se unge cu albusul batut care a ramas de la cele doua galbenusuri de ou, apoi se presara deasupra dupa preferinte semintele de in sau de chimen, se rade telemeaua si se pun la copt la foc puternic pentru 10-15 minute, apoi la foc potrivit. Se servesc calde sau reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu seminte si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

11.04.2019, 13:04

Rahela Velicu 1

11.04.2019, 15:36

mirela0911 1

12.04.2019, 09:08

Bune rau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de curcan în sos cremos de ciuperci pregătit cu Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune

ieri la 20:56

Ștrudele cu mere

de Ancutsa 5

pe 22.10 la 17:10

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu crema de branza la cuptor