Aperitiv oua umplute cu pate de ton

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2019 | 3970 vizualizari

 

Acest aperitiv este aperitivul copilariei la evenimentele din familie sau sarbatorile principale de peste an, dar il fac si acum cu mare placere ori de cate ori cei din familie imi solicita acest meniu.

 

INGREDIENTE

  • oua - 8 buc
  • ulei 100 ml
  • iaurt grecesc- 1 lingura
  • pate de ton - 1 cutie ( 150 gr)
  • galbenus de ou-1 buc
  • mustar - 1 lingurita
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute cu pate de ton:

Ouale se pun la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingura de otet pentru 10 minute, apoi se lasa la racit si se decojesc.

Se taie fiecare ou in doua si se scoate albusul care se amesteca cu pateul de ton si se condimenteaza daca mai este cazul dupa gust cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umple jumatatile de ou apoi se pun deoparte si se prepara maioneza.

Se pune peste galbenus o lingurita de mustar care se amesteca cu ulei punand cate putin pana cand incepi sa observi ca sosul incepe sa se ingroasa, dupa care se poate turna si restul cantitatii de ulei , se condimenteaza si ea cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga iaurtul grecesc. Pentru a fi mai subtire se poate adauga si 2-63 linguri de apa.

Aceasta maioneza se adauga peste ouale umplute care dupa ce au stat o ora la rece pentru a se patrunde gusturile se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu pate de ton" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua festive de Paste