Aperitiv chec in foietaj

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2019 | 302 vizualizari

 

Acuzat ca este o banalitate in lumea culinara, checul a depasit conditia existentiala de prajitura comuna,devenind mai buna. Intre faldurile generoase si pufoase de aluat, checul a pitit cascaval daca se poate putin afumat, oua, sunca , ceapa , tuturor ca sa le placa. 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat de foietaj
  • 200 gr sunca presata
  • 200 gr cascaval
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 4 buc oua
  • 15 ml ulei
  • 10 gr sare
  • 10 gr baza pentru mancaruri ( condimente pentru porc, sau vegeta dupa preferinte)
  • 2 gr piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec in foietaj:

Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia.


Intr-un vas, ouale se bat bine cu piper si cu baza pentru mancaruri, apoi se adauga cascavalul ras si ceapa taiata inele si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Sunca se taie in cubulete, se adauga peste compoztia de ou, iar dupa ce se omogenizeaza totul, compozitia se toarna in tava de chec imbracata in aluatul de foietaj. Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius, apoi se introduce checul. Dupa 10 minute se reduce focul la mediu si se mai coace circa 15 minute.

 

TIPS-URI

1

Checul iese mai pufos daca albusurile de la oua sunt batute spuma si sunt adaugate compozitiei inainte de a fi pus in forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Panacris 1

04.05.2019, 09:55

dantes 1

08.05.2019, 10:36

Bun!

lucy2002 1

24.05.2019, 09:20

Buna ideea ta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu carne, ficat si carnati.