Bine de stiut pentru intocmirea unui meniu

Postat de trifadalia in Tipsuri pe 7 Dec 2021, 11:13

Pentru ca hrana sa fie bine asimilata in organism este foarte important sa tinem cont de cantitatea pe care o consumam sa fie sufucienta, alimente de buna calitate, sa fie cat mai proaspete si bine gatite, si pana la urma sa avem si o buna dispozitie. 

Trebuie stiut ca nu orice mancare este asimilata la fel, iar consumarea repetata a aceluiasi fel de mancare nu favorizeaza o buna asimilare. Alimentatia rationala trebuie sa cuprinda cate putin din fiecare baza si anume: lapte, carne, fainoase,legume, paine , fructe si fgrasimi.

Sunt necesare cel putin trei mese regulate pe zi ( dimineata-pranz si seara). 

Sunt persoane care dimineata nu servesc micul dejun,ceea ce este daunator sanatatii, iar puterea de munca si de concentrare scade. Alte persoane mananca usor la micul dejun si servesc masa principala seara, ceea ce este gresit total, digestia fiind mult mai greu seara iar o supraincarcare a stomacului seara duce intotdeauna la insomnii. Nici faltul ca seara nu se mananca nu este un obicei sanatos deoarece mesele neregulate, cu intervale prea mari duc la imbolnavirea stomacului. 

Un adolestent care este in crestere, are nevoie sa manance mai des ( 5 ori pe zi): dimineata sa consumede exemplu: o cafea cu lapte sau o cana de cacao cu paine cu unt sau branza, sunca, gem etc. La ora 10 o gustare de exemplu:o felie de piene cu miere sau unt, un fruct sau o prajiturica. La dejun- masa principala- o supa de carene sau de zarzavat dreasa cu smantana, cu un ou sau o salata de cruditati unde se gasesc cele mai importante surse de vitamine fiind consumate in stare cruda. Felul doi poate fi o mancare cu carne, servita cu gelume si o salata de muraturi, iar ca fel trei un desert format din fructe proaspete sau uscate, sau chiar un compot. La ora cinci , se ia din nou o gustare  identica cu cea de la ora zece.Masa de seara este masa cea mai usoara ca de exemplu o mancare de legume sau paste fainoase, masa ce este indicat sa se serveasca cu o ora sau doua inainte de culcare.

Hrana celor trei mese: dimineata-prans-seara, se va servi intordeauna calda, nu prea fierbinte sau prea rece deoarece riscam stricarea danturii iar stomacul sufera si el. 

Cele mai multe gastrite provin de la mancarea foarte calda sau foarte rece, rantasuri, prajeli exagerate ceea ce irita mucoasa stomacului. 

Unii consuma apa multa la masa, ceea ce nu este un obicei bun, caci stanjeneste digestia, apa trebuie consumata la finalul mesei si in cantitate moderata. 

Comentarii (6)

07.12.2021, 14:46

Ar fi bine daca am fi din nou adolescenti . In rest am amendamente . Ar fi bine sa scrii sursa. Am spicuit informatii pertinente dar si unele neclare .

07.12.2021, 19:02

07.12.2021, 20:33

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola