vickyduta

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 22.02.2010

RETETE18
PRIETENI24
Retete

Prajitura cu mere intregi

In Prajituri la 10 Feb 2012

Preparare umplutura: Merele se spala si se curata de coaja, se scot cotoarele apoi se aseaza in tava si se umplu cu zahar, peste ele se adauga compozitia de pandispan. Preparare pandispan: Albusurile se bat tare in asa fel incat daca intorci castronul intr-o parte sa nu cada, se...

Pui cu legume la cuptor

In Pui la 10 Feb 2012

Se curata si se spala dovlecelul, se taie rondele si se aseaza un strat in tava, se rade pastarnacul si morcovi, rosiile se taie cubulete, conopida se rupe buchetele si se adauga peste dovlecei. Puiul se fierbe putin intr-o oala separat, caci legumele se fac mult mai repede decat puiul, se...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 31 Ian 2012

Se pune puiul la fiert intr-o oala mai mare avand grija sa luam spuma formata mereu, eu l-am transat sa fiarba mai repede. Am adaugat peste si telina, pastarnacul si morcovi dati pe razatoare, ceapa tocata marunt. Intre timp am scos puiul si l-am dezosat taindu-l bucatele mici. Apoi am...

Aripioare la cuptor cu sos de ceapa si bere

In Pui la 31 Ian 2012

In putin ulei perpelim putin aripioarele, iar in sosul lasat calim ceapa taiata solzisori pana se inmoaie. Intr-o tava punem aripioarele, adaugam ceapa calita cu sos cu tot si punem condimentele amestecand putin cu lingura sau cu mana. Turnam berea si deasupra presaram cu patrunjel proaspat...

Ardei umpluti cu carne de vita

In Vita la 31 Ian 2012

Se curata ardeii de cotoare si seminte. Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu ceapa taiata cuburi, orezul bine spalat, bulionul, cimbrul, piperul, putina apa rece, sarea si patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza compozitia, apoi se umplu ardeii si se aseaza intr-o...

Baclava

In Prajituri la 5 Sep 2011

Topim margarina. Taiem foile in patratele. ungem fiecare patratele se unge cu margarina topita. Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip sarma.Dupa ce am rulat prima sarma eu am mai impachetat sarmaua intr-o foaie.Se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata...

Ardei copti cu cascaval de tara

In Mancaruri de legume la 20 Ian 2011

Ardeii se coc dupa care se curata de seminte si de cotoare, se pune putin ulei intr-o tigaie si se inabusa putin se rade cascavalul peste ei si se amesteca bine pana se topeste tot cascavalul. Se pot servi cu  mamaliga, smantana sau sos de usturoi depinde de gusturile fiecaruia, sau se pot...

Varza a la Cluj

In Pui la 20 Dec 2010

Tocam varza pe care o frecam bine cu sare, o lasam sa se inmoaie putin intre timp ceapa tocata solzisori o calim in putin ulei, cand sa inmuiat se pune intr-o oala varza adaugam ceapa calita, amestecam bine pana se inmoaie varza punem putin piper. Separat se taie fasiute carnea de pui se...

Aripioare in bere cu sos de ceapa

In Pui la 11 Dec 2010

    Aripioarele se spala bine, se curata de eventuale pene parlindu-se, se sterg cu un prosop si se calesc putin in 2-3 linguri de ulei, apoi se pun intr-o tava. In uleiul ramas se pune ceapa tocata marunt si se adauga putina bere, cand ceapa sa inmuiat se pune peste aripioarele...

Ciulama cu piept de pui

In Mancaruri cu carne la 30 Noi 2010

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, ardeiul se spala, se curata de seminte, si se toaca cubulete, apoi se pune peste ceapa calita. Ciupercile se curata de pielita de deasupra se toaca si ele marunt se adauga peste ceapa si ardeiul calit. Intre timp am adaugat o canuta cu zeama...

Tort de clatite

In Torturi la 27 Noi 2010

Intr-o craticioara  punem laptele, adaugam si zaharul, esenta de rom si ouale, adaugam faina in ploiaie si amestecam pana obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase, Dupa ce sa incorporat faina, lasam compozitia la frigider 20 minute, intre timp ne apucam sa facem...

Clatita, mic dejun

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2010

Sunca si kaizerul se taie cubulete, ceapa si ardeiul se toaca marunt, cascavalul se da pe razatoare. Aluatul de clatite se pregateste si el, se ia o tigaie (eu am de la tefal special de clatite) de teflon se lasa putin sa se incinga si se pune jumatate de polonic de aluat de clatite, sa fie...

Prajitura cu nuca de cocos

In Prajituri la 23 Noi 2010

Preparare blat: Albusurile se bat foarte bine cu mixerul pana raman tari ca la bezele. Se aduga zaharul si se amesteca pana se incorporeaza tot, se pune si zeama de lamaie, iar la sfarsit nuca de cocos si se incorporeaza cu o lingura de lemn. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 20 Noi 2010

 Am amestecat carnea tocata cu 2 feli de paine inmuiata in apa,1 ou, 1 legatura patrunjel, 1 cana orez, piper, delikat si pregatim perisoarele din acest amestec, Cartofi i-am taiat bucatele, ceapa am tocat-o marunt si morcovii i-am dat pe razatoarea mare, Punem zarzavatul la calit in 2-3...

Shaorma de pui

In Pui la 20 Noi 2010

Pentru inceput se pun cativa cartofi la prajit caci ei se fac cel mai greu. Carnea de pui taiata feliute se prajeste si ea. Usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu putin ulei si sare si apoi se amesteca cu smantana. In poza am un castronel de varza cu ceapa, ardei iute murat, usturoi...

Snitele de dovlecei

In Mancaruri de legume la 20 Noi 2010

  Dovlecei se spala se curata de coaja si apoi se taie feliute cat de cat potrivite, sa nu fie prea groase (ca raman cruzi in mijloc) si nici prea subtiri. Ouale se bat foarte bine cu condimentele, Se amesteca bine si intre timp se pun 2-3 lingurite de faina sa iasa o compozitie...

Orez chinezesc

In Mancaruri cu carne la 25 Oct 2010

Orezul se spala si se pune la fiert. Intr-o oala separat se pune la fiert morcovul si mazarea. Intr-o tigaie se caleste ceapa in 2-3 linguri ulei de masline. Cand sa inmuiat se pune carnea taiata fasiute subtiri. Se adauga si ciupercile taiate fasiute si se calesc pana se inmoaie toate. Peste...

Rulada cu gem

In Dulciuri la 25 Feb 2010

Se separa albusurile de gablenusuri, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul intr-un castronel. Galbenusurile amestecate cu zaharul, le amestecam pana se mai dizolva zaharul.  Peste gablenusurile amestecate cu zahar, adaugam albusurile batute spuma si omogenizam bine. Se pune si faina,...

Afisate 1 - 18 din 18 retete    

Postari recente

publicat la 10.02.2012

Prajitura cu mere intregi

publicat la 10.02.2012

Pui cu legume la cuptor

publicat la 31.01.2012

Ciorba de pui a la grec

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]