Prajitura cu mere intregi

de vickyduta in Prajituri, 10 Feb 2012 | 4710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pandispan
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
  • Ingrediente umplutura:
  • mere ( depinde de cat de mare este tava, daca este mai micuta ca a mea este foarte bine, prajitura va fi mai inalta si mai pufoasa)
  • zahar de umplut cotoarele de la mere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere intregi:

Preparare umplutura:

Merele se spala si se curata de coaja, se scot cotoarele apoi se aseaza in tava si se umplu cu zahar, peste ele se adauga compozitia de pandispan.

Preparare pandispan:

Albusurile se bat tare in asa fel incat daca intorci castronul intr-o parte sa nu cada, se adauga treptat si zaharul + zaharul vanilat, se pun galbenusurile  si se omogenizeaza bine.  Din clipa in care trebuie sa punem uleiul se amesteca cu lingura de lemn, nu se mai foloseste mixerul. Se pune si uleiul in reprize pentru a se incorpora in compozitie. Se pune faina treptat si se amesteca de jos in sus,se simte la mana aluatul, trebuie sa fie potrivit ceva genul celui de la chec, nu trebuie sa fie moale. La sfarsit se pune lingurita de amoniac stinsa cu zeama de lamaie.

Compozitia se toarna peste mere si se da la cuptor preincalzit pentru 30-40 minute la foc potrivit.



 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu frisca si cate un mot de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere intregi-0
Prajitura cu mere intregi-1
Prajitura cu mere intregi-2
Prajitura cu mere intregi-3
Prajitura cu mere intregi-4
Prajitura cu mere intregi-5
Prajitura cu mere intregi-6

COMENTARII (12)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

10.02.2012, 20:27

delicioasa

vickyduta

vickyduta 1

26.03.2012, 15:59

Va multumesc din sufel este chiar foarte buna si racoroasa.

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!