Prajitura cu nuca de cocos

de vickyduta in Prajituri, 23 Noi 2010 | 14123 vizualizari

 

Este o prajitura extrem de buna si foarte simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 albusuri
  • 300g zahar
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 150g nuca de cocos\
  • Ingrediente crema:
  • 150g zahar
  • 1-2 plicuri budinca (de care va place)
  • 700 ml lapte
  • 1 pachet margarina
  • 100g nuca de cocos
  • ciocolata pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Preparare blat:


Albusurile se bat foarte bine cu mixerul pana raman tari ca la bezele. Se aduga zaharul si se amesteca pana se incorporeaza tot, se pune si zeama de lamaie, iar la sfarsit nuca de cocos si se incorporeaza cu o lingura de lemn. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia si se intinde cu lingura. Se lasa la cuptor, la foc potrivit pana se desprinde de margini 20-25 minute.


Preparare crema:


Budinca se face conform instructiiunilor de pe plic. Cand s-a ingrosat budinca se amesteca cu nuca de cocos. Se ia de pe foc si se pune si margarina taiata cubulete, se amesteca pana se topeste. Budinca se pune peste blatul aproape racit, se intinde uniform pe tot blatul. Se rade ciocolata neagra si apoi daca aveti se rade si putina alba. Se lasa la rece 2-3 ore sau peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

nadina73 1

24.11.2010, 23:56

cocos in blat,cocos in cremasuper la favo si

vickyduta 1

25.11.2010, 07:41

Multumesc Nadia, asa este cococ peste tot cui ii place cocosul ii place si praj asta, sunt multe pers care nu agreeaza cocosul asa ca pot incerca cu nuca macinata dupa parerea mea, am sa incerc sa o fac odata si asa.

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada