Prajitura cu nuca de cocos

de vickyduta in Prajituri, 23 Noi 2010 | 13375 vizualizari

 

Este o prajitura extrem de buna si foarte simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 albusuri
  • 300g zahar
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 150g nuca de cocos\
  • Ingrediente crema:
  • 150g zahar
  • 1-2 plicuri budinca (de care va place)
  • 700 ml lapte
  • 1 pachet margarina
  • 100g nuca de cocos
  • ciocolata pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Preparare blat:


Albusurile se bat foarte bine cu mixerul pana raman tari ca la bezele. Se aduga zaharul si se amesteca pana se incorporeaza tot, se pune si zeama de lamaie, iar la sfarsit nuca de cocos si se incorporeaza cu o lingura de lemn. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia si se intinde cu lingura. Se lasa la cuptor, la foc potrivit pana se desprinde de margini 20-25 minute.


Preparare crema:


Budinca se face conform instructiiunilor de pe plic. Cand s-a ingrosat budinca se amesteca cu nuca de cocos. Se ia de pe foc si se pune si margarina taiata cubulete, se amesteca pana se topeste. Budinca se pune peste blatul aproape racit, se intinde uniform pe tot blatul. Se rade ciocolata neagra si apoi daca aveti se rade si putina alba. Se lasa la rece 2-3 ore sau peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

nadina73 1

24.11.2010, 23:56

cocos in blat,cocos in cremasuper la favo si

vickyduta 1

25.11.2010, 07:41

Multumesc Nadia, asa este cococ peste tot cui ii place cocosul ii place si praj asta, sunt multe pers care nu agreeaza cocosul asa ca pot incerca cu nuca macinata dupa parerea mea, am sa incerc sa o fac odata si asa.

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa