adnia

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 01.01.2013

RETETE293
PRIETENI138
Retete / Mancaruri de legume

Quinoa cu broccoli

In Mancaruri de legume la 6 Sep 2013

Se spala quinoa in 4-5 ape, deoarece pelicula care acopera bobitele are un gust amarui( daca este foarte bine spalata, quinoa are un gust usor asemanator cu cel de nuca). Se pune la fiert, impreuna cu 2 cesti de apa. Se fierbe la foc mic aprox. 15 minute, apoi se acopera vasul si se lasa deoparte...

Sufleu de dovlecel

In Mancaruri de legume la 28 Iul 2013

  Se rad dovleceii, se sareaza si se lasa la scurs. Se strecoara bine de apa, dupa care sepun in robot, impreuna cu ouale, grisul, condimentele si telemea. Se mixeaza bine, pana obtinem o compozitie spumoasa si aerata, pe care o transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la...

Ardei umpluti, de vara

In Mancaruri de legume la 28 Iul 2013

  Se taie ardeii pe lung, obtinandu-se doua jumatati care se curata de seminte, se spala bine si se scurg . Se umplu cu sferturi de rosii si cuburi de branza, apoi se pudreaza cu piper. Se aseaza intr-o tava de jena unsa cu unt si se dau la cuptor 10-15 min, pana se coc usor pe margini,...

Vangi Bhaji sau vinete baby in stil indian

In Mancaruri de legume la 28 Iul 2013

Vinetele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se cresteaza in patru, pe lung, de la varf catre codita, dar fara a le desprinde de tot de pe codita (ele vor arata ca un soi de evantai). Apoi se presara in interior cu jumatate din compozitia de vegetarian garam masala rasnita (am invatat...

Gratin de vinete si dovlecei

In Mancaruri de legume la 3 Iul 2013

Se taie dovlecelul si vanata in rondele, se sareaza pe ambele parti si se lasa la scurs pt. 15 minute. Se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza alternativ intr-o tava tava unsa cu putin ulei. Separat, se pregateste compozitia pt. gratinat: ouale se bat cu furculita si se amesteca cu iaurt....

Tarta cu legume

In Mancaruri de legume la 24 Ian 2013

  Am facut repede aluatul, amestecand cu robotul 1 ou, untul, faina si sarea dupa gust, apoi am dat  la rece bila de aluat formata (cca 30 min). Am uns cu unt o forma mica de jena si am tapetat-o cu pesmet (ca sa se desprinda tarta usor de pe margini dupa ce s-a racit). apoi am...

Turtite din dovlecei

In Mancaruri de legume la 24 Ian 2013

Se taie dovleceii cuburi, se presara cu sare si se lasa 30 min. la scurs.Se pun in blender, impreuna cu celelalte ingrediente si si mixeaza bine. Daca pasta este prea moale, se mai adauga faina. Se formeaza turtilele cu mana si se prajesc in ulei incins. Se servesc calde sau reci cu sos proaspat...

Frigarui de legume

In Mancaruri de legume la 24 Ian 2013

Nu cred ca avem nevoie de reteta, nu? Doar punem ce legume ne plac si avem la indemana, le infigem pe bete de frigarui, le condimentam si le ungem cu putin ulei de masline, le condimentam si...la foc cu ele! Enjoy!

Pachetele de primavara

In Mancaruri de legume la 23 Ian 2013

  Eu am ales sa fac pachetelele cu legume, asa ca am renuntat la carne, si am pus mazare din conserva, porumb dulce, ciupercute si vasole verde, tot din conserva, morcov proaspat taiat in bastonase subtiri, subtiri, o ceapa mica si condimente (sare, piper, chili, pudra de marar, rozmarin,...

Vinete crocante cu cascaval

In Mancaruri de legume la 13 Ian 2013

  Dupa ce am pregatit toate ingredientele, m-am apucat de treaba: am spalat si feliat vanata (feliutele le-am taiat cam de grosimea unui deget), le-am sarat pe ambele parti si le-am lasat pe o tava tapetata cu servetele ca sa absoarba apa lasata de vinete (aprox 15 min). Apoi le-am...

Cartofi copti in folie de aluminiu

In Mancaruri de legume la 12 Ian 2013

  Simteam nevoia de ceva usor si fara prea mari batai de cap in ceea ce priveste gatitul, asa ca am ales sa bag la cuptor niste cartofi, pe care i-am invelit in folie de aluminiu. I-am lasat acolo pana s-au inmuiat, apoi i-am "dezbracat", de hainuta de staniol, i-am taiat in...

Afisate 1 - 11 din 11 retete    

Postari recente

publicat la 13.01.2014

Smoothie in straturi

publicat la 13.01.2014

Bomboane cu mere

publicat la 13.01.2014

Pate de ficat aromat cu stafide

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]