Tarta cu legume

de adnia in Mancaruri de legume, 24 Ian 2013 | 3535 vizualizari

 

Tarta cu legume este una din preferatele mele: arata colorat, atragator, este gustoasa si satioasa. Pe langa asta, poate fi servita in multiple feluri: rece (aperitiv) sau calda (garnitura, fel principal) etc. Are o gramada de calitati, ce mai!:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 50 gr. unt
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • 50 gr. smantana
  • legume fierte asortate
  • putin cascaval afumat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

 

Am facut repede aluatul, amestecand cu robotul 1 ou, untul, faina si sarea dupa gust, apoi am dat  la rece bila de aluat formata (cca 30 min).
Am uns cu unt o forma mica de jena si am tapetat-o cu pesmet (ca sa se desprinda tarta usor de pe margini dupa ce s-a racit). apoi am trecut la pasul urmator: am intins foaia de aluat si am imbracat peretii vasului si am umplut cu legume asortate, fierte in prealabil in apa cu sare (separat): conopida, mazare, morcov, porumb dulce si...ardei gras rosu crud. Peste ele am turnat un amestec de smantana si oul ramas, batute bine impreuna cu sare si piper si am dat la cuptor pana cand tarta mea s-a rumenit. In ultimele 5 min. de stat la cuptor am presarat cascaval afumat ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu brânză şi legume