Tarta cu legume

de adnia in Mancaruri de legume, 24 Ian 2013 | 2115 vizualizari

 

Tarta cu legume este una din preferatele mele: arata colorat, atragator, este gustoasa si satioasa. Pe langa asta, poate fi servita in multiple feluri: rece (aperitiv) sau calda (garnitura, fel principal) etc. Are o gramada de calitati, ce mai!:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 50 gr. unt
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • 50 gr. smantana
  • legume fierte asortate
  • putin cascaval afumat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

 

Am facut repede aluatul, amestecand cu robotul 1 ou, untul, faina si sarea dupa gust, apoi am dat  la rece bila de aluat formata (cca 30 min).
Am uns cu unt o forma mica de jena si am tapetat-o cu pesmet (ca sa se desprinda tarta usor de pe margini dupa ce s-a racit). apoi am trecut la pasul urmator: am intins foaia de aluat si am imbracat peretii vasului si am umplut cu legume asortate, fierte in prealabil in apa cu sare (separat): conopida, mazare, morcov, porumb dulce si...ardei gras rosu crud. Peste ele am turnat un amestec de smantana si oul ramas, batute bine impreuna cu sare si piper si am dat la cuptor pana cand tarta mea s-a rumenit. In ultimele 5 min. de stat la cuptor am presarat cascaval afumat ras.

 

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

25.01.2013, 10:23

Chiar mi-e dor de asa ceva

Lau 1

25.01.2013, 10:57

place

laura_n 1

25.01.2013, 11:36

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21