adnia

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 01.01.2013

RETETE293
PRIETENI138
Retete / Peste

File de cod cu sos de merisoare

In Peste la 5 Oct 2013

 Mod de preparare: Fileurile de peste se decongeleaza (daca au fost congelate, ca ale mele), se scurg bine de apa, se sareaza si se pipereaza. Separat, se pregateste marinata simpla: o cana de apa se pune la incalzit, dupa care se adauga ierburile, se lasa sa se infuzeze, dupa care se toarna...

Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer

In Pastrav la 5 Aug 2013

  Se marineaza pastravul in apa cu condimente (eu am pus sare, piper, un praf anason, verdeturi uscate si un strop suc de lamaie). Se scurge bine pastravul, se sterge cu un servetel si se leaga capul de coada, cu ajutorul unei ate. Se plaseaza in tava steamerului in pozitie verticala...

Pastrav la cuptor cu ghimbir, usturoi si miere

In Pastrav la 15 Iun 2013

Pestele se spala, de usuca cu prospul de hartie, se sareaza si se pipereaza. Se umple burta pastravului cu patrunjel proaspat si se aseaza intr-o tava de jena cu putina apa. Se da la cuptor la foc potrivit, pana se coace. Intre timp, pregatim sosul cu care "imbracam" pestele: intr-un...

Somon la cuptor cu ierburi uscate

In Somon la 12 Iun 2013

 Modul de preparare Se spala somonul si se sterge cu prosoape de hartie, apoi se sareaza si se pipereaza. Se unge un vas de jena cu unt si se aseaza somonul, se adauga menta si uleiul de masline, apoi se presara ierburile uscate. Se da la cuptor (cca 20 minute la 200 grade). Se...

Pastrav cu sos de menta si patrunjel

In Pastrav la 17 Feb 2013

  Se usuca pestele cu un prosop absorbant, se sareaza si se pipereaza. Se prepara apoi sosul: punem in blender verdeturile, impreuna cu putina sare, zeama de la 1 lamaie si uleiul de masline. Blenduim bine pt. cateva minute, pana obtinem o pasta frumos colorata si parfumata. Pastravul...

Pasta de peste

In Salau la 10 Feb 2013

Am taiat ceapa marunt, marunt si am calit-o in putin ulei de masline, am adaugat cimbru, sare, piper, dafin, patrunjel si apa si am lasat la fiert 10 min, dupa care am adaugat pestele si l-am mai lasat inca cca 10 min. Dupa ce s-a fiert, l-am strecurat bine si l-am faramitat, apoi l-am amestecat...

Pastrav la cuptor cu sos de usturoi

In Pastrav la 24 Ian 2013

Asadar, am decongelat 2 pastravi, pe care i-am sarat, piperat si stropit cu zeama de lamaie si i-am asezat pe gratarul cuptorului, cu o tava plina cu apa dedesubt. Am dat la foc mic, lasand pastravul sa se gateasca lent. Cat timp pestele s-a copt incet in cuptor, am pregatit sosul: am strivit...

Salau cu cascaval la cuptor

In Salau la 12 Ian 2013

Am calit ceapa si morcovul in tigaie, apoi am rasturnat legumele intr-o tava de jena, peste care am asezat bucatile de peste asezonate (cu sare si piper) si am pus si otetul. Toata "lucrarea" a intrat la cuptor pt cc 15 min, apoi am scos usor pestele (cu ajutorul a 2 palete) si le-am...

Chiftelute de peste cu sos de rosii

In Peste la 12 Ian 2013

  Am mixat toate ingredientele pt chiftelute in blender, am format bilute si le-am prajit i ulei incins (se prajesc foarte repede), apoi le-am scos pe servetele, ca sa absoarba grasimea. Dupa aceea am facut sosul:intr-o lingura de ulei am calit ceapa si usturoiul, am adaugat apoi sucul de...

Pastrav cu portocale la cuptor

In Pastrav la 10 Ian 2013

Pestele se spala bine cu apa rece, se tapoteaza cu un prosop  absorbant, se sareaza, se pipereaza si se presara arpagic uscat. Se pregateste tava asa: se unge cu putin ulei de masline se adauga putina apa(2-3 linguri) , se aseaza felii de portocale, peste care punem pestele. Optional, se...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    

Postari recente

publicat la 13.01.2014

Smoothie in straturi

publicat la 13.01.2014

Bomboane cu mere

publicat la 13.01.2014

Pate de ficat aromat cu stafide

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]